menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ας φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο

Ας φτιάξουμε  έναν καλύτερο κόσμο
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Το Σχολείο μας είναι διθέσιο και Ολοήμερο. Προσπαθούμε να εντάξουμε στην διδασκαλία μας καινοτόμα προγράμματα, ΤΠΕ, έργα eTwinning ,συμμετέχουμε σε δράσεις περιβαλλοντικές ,κοινωνικές και διαγωνισμούς.


Διευθυντής Σχολείου

Μοστάκη Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι σύστημα αξιών της κοινωνίας και της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά χρησιμοποιώντας πέντε αισθήσεις, θα πειραματιστούν και θα μάθουν τα στοιχεία της φύσης, θα προτείνουν τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, θα βρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, θα μοιραστούν τις ιδέες και τη δουλειά τους με παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Με αυτό το οικολογικό έργο θα τονίσουμε επίσης τις πολιτισμικές διαφορές και ομοιότητες. Η οικολογική βάση θα είναι η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να συγκρίνουμε το παρελθόν μας, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να οικοδομήσουμε την εμπειρία.

Διάρκεια: Ιανουάριος 2023 έως Ιούνιος 2023
Ας δουλέψουμε μαζί για να αλλάξουμε τον κόσμο!


Αποτελέσματα / επίδραση

Με αυτό το έργο θέλουμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των μαθητών, της οικογένειας και ορισμένων φορέων της τοπικής κοινότητας.



Συνεργασίες

Το σχολείο μας συμμετέχει στο παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα μαζί με 175 ακόμα σχολεία.

https://platform.globalschoolalliance.com/groups/lets-make-a-better-world/

Οι δράσεις μας ανεβαίνουν σε αντίστοιχα padlet μήνα τον μήνα, κάθε μήνα έχουμε on line συναντήσεις όπου σχολεία από διάφορες χώρες παρουσιάζουν το σχολείο τους. Είναι πολύ ενδιαφέρον να ερχόματε σε επαφή με τελείως διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα και να γνωρίζουμε εκπαιδευτικά συστήματα.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μοστάκη Μαρία

Στόχος δράσης

Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα για όλες τις χρήσεις, μέσω των σχετικών επιλεγμένων δραστηριοτήτων που προσαρμόζονται στους νέους. μαθητές.

Χρόνος δράσης

Το έργο θα διαρκέσει 6 μήνες (Ιανουάριος - Ιούνιος) 2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας