menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o Νηπιαγωγείο Χολαργού

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Φτάσε, όπου δεν μπορείς!

Φτάσε, όπου δεν μπορείς!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o Νηπιαγωγείο Χολαργού

To 2o Νηπιαγωγείο Χολαργού ανήκει στο Βόρειο Τομέα της Αττικής και βρίσκεται στον Άνω Χολαργό στους πρόποδες του Υμηττού. Το Νηπιαγωγείο μας είναι 4/θεσιο με 4 Πρωινά και 3 Προαιρετικά Ολοήμερα Τμήματα, στα οποία διδάσκουν 8 Νηπιαγωγοί, 1 Νηπιαγωγός Τμήματος Ένταξης, 1 Νηπιαγωγός Παραλλ. Στήριξης, 1 Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, ενώ φοιτούν 85 μαθητές/μαθήτριες. Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο σε πολλά καινοτόμα προγράμματα, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικά, Πολιτιστικά κ.α και γενικά έχει έντονη κοινωνικο – πολιτιστική & περιβαλλοντική δράση έχοντας άψογη επαφή και συνεργασία τόσο με την Τοπική Κοινωνία και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού όσο και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας. Τη σχολική χρονιά 2021-22 το 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» με θέμα την Οικογένεια και πραγματοποιεί Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: «Εγώ και οι Άλλοι». Παράλληλα, το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει για 2η Χρονιά στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι Νοιαζόμαστε, Όλοι Συμμετέχουμε» και εκπονεί Εθνικό Πρόγραμμα e-twinning με Θέμα: « Όλοι μαζί για να είναι η ΓΗ μας... ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ».


Διευθυντής Σχολείου

Ναταλία Κανελλοπούλου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με την συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας για 2η Σχολική Χρονιά στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:Όλοι Νοιαζόμαστε–Όλοι Συμμετέχουμε» οι νέοι μαθητές ενημερώνονται από τους παλαιούς για την πορεία Μετασχηματισμού του Νηπιαγωγείου μας σε Αειφόρο και για την σύνδεση με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα Νήπια μοιράζονται με τα Προνήπια  τις κατακτημένες γνώσεις, γίνεται η διασύνδεση του Αντικειμένου και ενημερώνονται όλοι για όσα επιτεύχθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά από όλη την σχολική κοινότητα.  Καταγράφονται οι νέοι στόχοι.

Πραγματοποιείται ένα ταξίδι γνωριμίας και ταυτόχρονα δημιουργίας σε κάθε στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης από όλους τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, με τελικό σταθμό το ΣΤΟΧΟ 17-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

Τα παιδιά σκέφτηκαν, μίλησαν, έγραψαν, ζωγράφησαν, ονειρεύτηκαν και αποφάσισαν να δράσουν.

Έφτιαξαν μια 3D κατασκευή, όπου οι 17Στόχοι αποτέλεσαν τα ΟΝΕΙΡΑ τους. Μαζί έπλασαν με πλαστελίνη και τις ΕΥΧΕΣ τους για τα μικρά παιδιά και όλους τους πολίτες του 2030.

Με οδηγό τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τους κρέμασαν την κατασκευή τους ψηλά. Με πολλά λαμπερά Αστέρια να φωτίζουν το δρόμο τους και με μοναδικό συνοδοιπόρο στην διαδρομή τους το Φεγγάρι τα κατάφεραν, προσπαθώντας και εκπληρώνοντας την πρώτη ευχή ενός μικρού παιδιού.

Η Αρχή έγινε. Δεν τα παρατάμε ποτέ, όσο «μικροί» και αν είμαστε.

Με ελπίδα, αγάπη, σεβασμό, ευτυχία, φιλία, αλληλεγγύη, πίστη και φροντίδα πίστεψέ  το και  εσύ  και ..... «Φτάσε, όπου δεν μπορείς».

2ο Ν/Γ Χολαργού - b l o g


Στόχος δράσης

ΝΑ συμμετέχουν οι ίδιοι οι μαθητές στην πορεία μετασχηματισμού του Νηπιαγωγείου μας σε Αειφόρο Σχολείο. ΝΑ διδαχτούν τις βασικές αρχές της Αειφορίας – Βιωσιμότητας (Sustainable Development). ΝΑ διδαχτούν τους 17 Παγκόσμιους Στόχους. ΝΑ πραγματοποιήσουν δράσεις σε κάθε στόχο και να εισαχθούν στην παγκόσμια ατζέντα για την μελλοντική ανάπτυξη, για τον άνθρωπο και τον πλανήτη μας. ΝΑ αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας και να γίνουν όλοι αναπόσπαστο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα. Με την 3D Κατασκευή που δημιούργησαν να καλλιεργήσουν Δεξιότητες του Νου, την Κριτική τους σκέψη, την Δημιουργικότητά τους, να βρουν λύσεις και να δράσουν. ΝΑ αποτελέσουν οι 17 Στόχοι τα ΟΝΕΙΡΑ των παιδιών και μαζί με τις ΕΥΧΕΣ τους να γίνουν πραγματικότητα για τους πολίτες όλου του κόσμου μέχρι το 2030. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, να γίνουν «οι ήρωες» αυτής της αλλαγής με σύνθημά τους, όπως έλεγε και ο Ν. Καζανζάκης: «Φτάσε, όπου δεν μπορείς».

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας