menu

Σύνδεση | Εγγραφή

6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Παρουσιάζονται εικόνες που απεικονίζουν μια χελώνα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ζωής της και εικόνες με εμπόδια και κινδύνους για την επιβίωσή της. Τα παιδιά αναρωτιούνται, υποθέτουν και εντέλει συνταιριάζουν τη λογική ταύτιση των εικόνων. Μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων φτιάχνουν μια ιστορία και η νηπιαγωγός την καταγράφει. Διαμορφώνουν τους ήρωες, δομούν την ιστορία τους (αρχή, μέση, τέλος), εστιάζουν στην περιπέτεια της χελώνας και πώς θα την αντιμετωπίσει. Αποφασίζουν αν θα έχει καλό ή κακό τέλος. Έπειτα η νηπιαγωγός την ξαναδιαβάζει και συμπληρώνουν ή διορθώνουν ότι δεν τους αρέσει. φτιάχνουν έναν ιστοριοπίνακα. Αναζητούν εικόνες με τη βοήθεια του Η/Υ , κάποιες άλλες τις δημιουργούν τα ίδια και τις κολλούν σε ένα χαρτόνι. 

Οι μαθητές μέσα από μια διαλογική συζήτηση αποτιμούν τα οφέλη του προγράμματος. Ανακαλύπτουν αν άλλαξαν οι αρχικές τους απόψεις σε σχέση με την προστασία των ζώων υπό εξαφάνιση και εκθέτουν τις αλλαγές που ενδέχεται να κάνουν ή που έχουν ήδη κάνει στην καθημερινή τους ζωή.

Δημοσιεύουν την ιστορία τους και την κοινοποιούν στους γονείς και στον οργανισμό Αρχέλων.


Στόχος δράσης

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σχέση με την προστασία των ζώων υπό εξαφάνιση. Ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην προσπάθεια των οικολογικών οργανώσεων και άλλων φορέων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας