menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Νηπιαγωγείο Φερών

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Φιλανθρωπική Δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης.

Φιλανθρωπική Δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης.
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο της ενασχόλησης των μαθητών με τη θεματική ενότητα Ενδιαφέρομαι και ενεργώ, κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη του προγράμματος καλλιέργειας δεξιοτήτων, συναποφασίστηκε με τους μαθητές η παροχή βοήθειας στον κοντινότερο φορέα που ασχολείται με την προστασία παιδιών και έχει γνωστοποιήσει τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Ο φορέας αυτός ήταν το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης(Αρίστηνο) ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά σε δωρεές ιδιωτών αλλά και δημόσιων δομών για να καλύψει την παροχή τροφής,στέγης και θαλπωρής που αποτελούν τα βασικά δικαιώματα των παιδιών. Έτσι, καλέσαμε τους γονείς αλλά και την κοινωνία να συμμετέχουν με την προσφορά τους στην κάλυψη αυτών των αναγκών. Η ανταπόκρισή τους ήταν μεγάλη και οδήγησε στην επίτευξη του αρχικού στόχου μας. Τα προϊόντα παραδόθηκαν αφού στολίστηκαν με Χριστουγεννιάτικες ευχές και ζωγραφιές απο τα παιδιά του σχολείου.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η συλλογή απο τους μαθητές 15 κιβωτίων ειδών πρώτης ανάγκης, είχε ως αποτέλεσμα τη συνεργασία τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας σχετικά με τη σημασία τήρησης των δικαιωμάτων του παιδιού και την καλλιέργεια του εθελοντισμού και του αλτρουισμού με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων.



Συνεργασίες

Συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και Παιδικού χωριού SOS Θράκης.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παπαδοπούλου Χρυσάνθη-Σιτσανίδου Γεωργία

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ενημέρωση γονέων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, διάχυση του μηνύματος στην κοινότητα μέσω εκπροσώπου των γονέων και κηδεμόνων και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο ιστολόγιο της σχολικής μονάδας.


Στόχος δράσης

Η καλλιέργεια της έννοιας εθελοντισμού, της προσφοράς στο συνάνθρωπο, της ενσυναίσθησης, η ενίσχυση της συνεργασίας για την επίτευξη ενός στόχου, η κατανόηση της σημασίας τήρησης των δικαιωμάτων του παιδιού.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές-Εκπαιδευτικοί-Γονείς-Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Χρόνος δράσης

13/12/2021-23/12/2021

Τόπος Δράσης

2ο Νηπιαγωγείο Φερών- Παιδικό Χωριό SOS Θράκης(Αρίστηνο)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας