menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

TO 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, μέσα από δράσεις που στηρίζονται στη συμμετοχή και στη συνεργασία ευαισθητοποιούμε παιδαγωγικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.


Διευθυντής Σχολείου

ΧΑΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το ΄΄Φιδάκι΄΄ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που αποτελείται όπως θα δείτε και παρακάτω στις εικόνες από 1 ζάρι, 2 χάντρες και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μαζί με τις οδηγίες εκτυπωμένο σε κόλα Α4 που τοποθετήθηκε με κόλλα στο τετράδιο μαθηματικών των παιδιών. Το κόστος υλοποίησης του ήταν αρκετά χαμηλό (βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον αριθμό μαθητών κάθε τάξης). Το ΄΄Φιδάκι΄΄ αφορά το μάθημα των μαθηματικών και πιο συγκεκριμένα την πρόσθεση με μικρούς αριθμούς με έναν παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο. Το παιχνίδι αυτό παίζεται με 2 άτομα γι αυτό υπάρχουν 2 χάντρες (πιόνια) και ένα ζάρι. Πρώτος παίζει ο μαθητής/τρια που θα φέρει τη μεγαλύτερη ζαριά. Αρχικά ρίχνει το ζάρι και προχωράει το πιόνι του με βάση τον αριθμό που θα φέρει στο ανάλογο κουτάκι, έπειτα στο κουτάκι που θα σταματήσει υπάρχει μια πρόσθεση, πρέπει να την διαβάσει δυνατά και να πει τη λύση. Αν απαντήσει σωστά ξαναπαίζει ειδάλλως ρίχνει το ζάρι ο άλλος μαθητής. Ο νικητής του παιχνιδιού είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος στο τελευταίο κουτάκι.


Στόχος δράσης

α) Κατανόηση του αντικειμένου με παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο. β) Διευκόλυνση αντιληπτικότητας του αντικειμένου από δίγλωσσους ή πολύγλωσσους μαθητές και γενικά όλους τους μαθητές. γ) Συμμετοχή, ενσωμάτωση και αποδοχή των μαθητών αυτών από την ομάδα. δ) Δημιουργία ενός ευχάριστου, συνεργατικού, και ομαδικού κλίματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας