menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Δημ.Σχολειο Μεσολογγιου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΕΥΤΡΟΦΙΣΜΟΣ

ΕΥΤΡΟΦΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το ΣΤ’2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου συμμετέχοντας στο Πιλοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”, διανύοντας τον δεύτερο κύκλο του, με θέμα το περιβάλλον, ασχολήθηκε με το Περιβαλλοντικό Ζήτημα του Ευτροφισμού. Αφορμή στάθηκε η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, η οποία έχει έντονο πρόβλημα Ευτροφισμού.

Αρχικά, με αναλυτική παρουσίαση που έγινε στα παιδιά, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του προβλήματος, τις αιτίες που το δημιουργούν καθώς και τις λύσεις που υπάρχουν για την επίλυσή του.

Στην συνέχεια, οι μαθητές κατέγραψαν τις απόψεις τους, τις ανησυχίες τους και τις ερωτήσεις τους και με μεγάλη τους χαρά πήρανε συνέντευξη από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, κ. Γεώργιο Τσαντόπουλο. Ο κ. Τσαντόπουλος, με καταγωγή από το Μεσολόγγι, μοιράστηκε τις ακαδημαικές του γνώσεις με τα παιδιά και τους έλυσε τις απορίες.

  Τέλος, τα παιδιά έκλεισαν το πρόγραμμα με την δημιουργία μιας αφίσας την οποία κοινοποίησαν στο ευρύ κοινό και τους αρμόδιους φορείς μέσω της τοπικής εφημερίδας για την καταπολέμηση του Ευτροφισμού στην πόλη τους.

 


Αποτελέσματα / επίδραση



Συνεργασίες

Διαδικτυακή συνέντευξη με τον κ. Γεώργιο Τσαντόπουλο, καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ελένη Ανδρέου

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η αφίσα και η δράση των παιδιών φιλοξενήθηκε στην τοπική εφημερίδα του Μεσολογγίου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών. 


Στόχος δράσης

Να γνωρίσουν τα παιδιά το περιβαλλοντικό ζήτημα του ευτροφισμού και να καλλιεργήσουν περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Σε μαθητές, σε γονείς και στην ευρύτερη πόλη του Μεσολογγίου.

Χρόνος δράσης

Μάρτιος-Απρίλιος 2021

Τόπος Δράσης

Μεσολόγγι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας