menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ευρωπαϊκή Ένωση και Δημοκρατία

Ευρωπαϊκή Ένωση και Δημοκρατία
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου

Το 5ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, τον Σεπτέμβριο του 1947, με το υπ’ αριθμ. 65/1947 Φ.Ε.Κ. Χτίστηκε το έτος 1939, υπό της Ιταλικής Διοικήσεως των νήσων, για να στεγάσει τις Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στη συνέχεια διασκευάσθηκε και διαμορφώθηκε κατάλληλα από την Ελληνική Στρατιωτική Διοίκηση Δωδεκανήσου και παραδόθηκε το 1947 για σχολική χρήση, όπως λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στο Βενετόκλειο Συγκρότημα και συστεγάζεται με το 3ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου και τα 5ο, 6ο και 9ο Νηπιαγωγεία Ρόδου.


Διευθυντής Σχολείου

Αναστασίου Λεωνίδας

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές του Δ2 του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου, έχοντας μάθει για τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και κράτος δικαίου, έφτιαξαν ένα σποτάκι για την Ε.Ε και τη Δημοκρατία.
Οι μαθητές έμαθαν ότι αυτές οι αξίες ενώνουν όλα τα κράτη μέλη και ότι μια χώρα που δεν αναγνωρίζει αυτές τις αξίες δεν μπορεί να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διερεύνησαν την εθνική τους ταυτότητα, γνώρισαν διαφορετικά έθνη που οικοδομούν την ευρωπαϊκή κοινότητα και ανέπτυξαν την αίσθηση ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή κοινότητα στο σύνολό της. Έμαθαν να εκτιμούν την ποικιλομορφία της ζωής στην Ευρώπη.
Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ταυτότητας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA3 “Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture (2018-21).

https://emathisi.weebly.com/blog-2019-20/1872050

Δημοσίευση: https://i12.gr/?p=31476


Στόχος δράσης

Σκοπός της δραστηριότητας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα η προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου. Στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα δικαιώματα και τον Ενεργό πολίτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας