menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ευαισθητοποιημένοι μαθητές σήμερα- Ενεργοί πολίτες αύριο

Ευαισθητοποιημένοι μαθητές σήμερα- Ενεργοί πολίτες αύριο
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου

Το Γυμνάσιο Νεάπολης κτίστηκε την εποχή του Αδοσίδη Πασά και αρχικά προοριζόταν για νοσοκομείο , στέγασε όμως το γυμνάσιο που λειτούργησε από το 1876. Η πρώτη γυμνασιακή τάξη , που συστάθηκε τότε από τη δημογεροντία Λασιθίου, λειτούργησε ως το 1981 προσαρτημένη στο Σχολαρχείο της Νεάπολης. Στη μακραίωνη ιστορία του δέχθηκε αρκετές αλλαγές τόσο ως προς τον αριθμό των τάξεων , από τις οποίες αποτελούνταν όσο και ως προς την ονομασία του. Το σχολείο βρίσκεται σε μια κωμόπολη, τη Νεάπολη, κοντά (15 km) στον Άγιο Νικόλαο, πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. έχει 10 τμήματα γενικής παιδείας, τμήμα ένταξης, παράλληλη στήριξη και ΕΔΕΑΥ. Το μαθητικό δυναμικό αποτελείται από μαθητές-τριες διαφορετικών κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων. Όραμα του σχολείου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, να διαμορφώσουν κριτική στάση και ενεργό συμμετοχή στα κοινά , να κοινωνικοποιηθούν με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα.


Διευθυντής Σχολείου

Χαβάκης Γεώργιος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η ανάγκη της σύνδεσης του σχολείου και της διδασκαλίας µε τη ζωή σήµερα περισσότερο από ποτέ καθίσταται αδήριτη. Στο πλαίσιο της διαθεματικής διδασκαλίας οργανώθηκε ένα σχέδιο δράσης με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.Αρχικά στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, οι μαθητές-τριες ήλθαν σε επαφή με κείμενα που δίνουν την αφορμή για την ενασχόληση και τον προβληματισμό, αναφορικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα. στη συνέχεια υλοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση ενός τμήματος από το ΚΠΕ Ιεράπετρας- Νεάπολης για θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή και τη σχέση της με την υγεία αλλά και το περιβάλλον. Στις 5 Ιουνίου,Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν κυνήγι….. πλαστικού μέσα στο σχολείο, προκειμένου ουσιαστικά και σημειολογικά να δείξουν τα ενδιαφέρον τους. Την ίδια μέρα, το σχολείο πραγματοποίησε εκδρομή σε τρία όμορφα χωριά της περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί μάζεψαν σκουπίδια από τη διαδρομή και τους χώρους που παρέμειναν για λίγες ώρες.


Αποτελέσματα / επίδραση

Ενημέρωση και διάδραση μεταξύ  σχολείου και κοινωνίας. Ενθουσιασμός μαθητών-τριών, γονέων και τοπικής κοινωνίας. Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.



Συνεργασίες

ΚΠΕ Ιεράπετρας- Νεάπολης

Δημοτική Κοινότητα Νεαπολέως- Δήμος Αγίου Νικολάου


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου Νεάπολης

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα. Ενημέρωση για προβλήματα του περιβάλλοντος και τρόποι αντιμετώπισής τους. Καλλιέργεια θετικής στάση των μαθητών απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα, ώστε να αποτελέσουν τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες που θα προσφέρουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας