menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Έχουν και τα ζώα... δικαιώματα!

Έχουν και τα ζώα... δικαιώματα!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

To σχολείο μας βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή των Χανίων. Συμμετέχει από το 2014 στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» και έχει βραβευτεί για τις δράσεις του με τη Σημαία της Αειφορίας από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Παράλληλα συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Με τη ματιά στραμμένη στους 8 πυλώνες της Αειφορίας, αλλά και στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλοι μαζί αποφασίζουμε δημοκρατικά και ενεργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των ανθρώπων (σημερινών και μελλοντικών) σε όλο τον κόσμο. Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη που τώρα κρατάμε στην αγκαλιά μας και που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και προσπαθούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που ονειρευόμαστε!


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Χιωτάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Τα ζώα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των παιδιών καθώς τα συναντούν -είτε άμεσα, είτε συμβολικά- σε ποικίλα περιβάλλοντα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, ήρθε στο προσκήνιο το θέμα των καθημερινών αναγκών τους, της φροντίδας, της αγάπης, αλλά και του σεβασμού που χρειάζεται να τους δείχνουμε. Άλλωστε, η ιδιοκτησία ενός ζώου, εκτός από τη χαρά και την ικανοποίηση που μας προσφέρει, περιλαμβάνει και υποχρεώσεις, τόσο ηθικές όσο και νομικές. Αναφερθήκαμε, ακόμη, στην εγκατάλειψη και στην κακοποίηση που δέχονται κάποια ζώα, στην εκμετάλλευσή τους από τον άνθρωπο, στο ρόλο της ανθρώπινης δραστηριότητας που οδηγεί στον αφανισμό τους,  όπως και στο ζήτημα της «κλιματικής κρίσης» που επηρεάζει τη ζωή τους. Τον πλανήτη που ζούμε τον μοιραζόμαστε μαζί τους και όλοι αναγνωρίσαμε πως πρέπει να τα αφήνουμε να ζουν ανενόχλητα στο φυσικό τους περιβάλλον, σε καλές συνθήκες, απολαμβάνοντας την ελεύθερη ζωή!

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις μας εδώ.


Αποτελέσματα / επίδραση

Καλλιεργήθηκε η ευαισθησία η ενσυναίσθηση των παιδιών που έμαθαν να σέβονται, να αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα.



Συνεργασίες

Συνεργασία με κτηνίατρο που επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ειρήνη Χιωτάκη, Παρασκευή Αλογδιανάκη, Αικατερίνη Τσιγωνάκη, Αλεξάνδρα Αρτσιδάκη, Ελένη Κυριακοπούλου, Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη

Στόχος δράσης

Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ενσυναίσθησης και της ευαισθησίας αναφορικά με τις ανάγκες και τα «δικαιώματα» των ζώων, οι οποίες βοηθούν να καλλιεργηθούν αξίες που θα οδηγήσουν τα παιδιά να γίνουν οι αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες με θετική στάση απέναντι σε κάθε ζωντανό πλάσμα.

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας