menu

Σύνδεση | Εγγραφή

14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Εσύ κι εγώ μαζί

Εσύ κι εγώ μαζί
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης είναι ένα 15θέσιο σχολείο που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό μαθητών από όλες τις κοινωνικές ομάδες της πολυπολιτισμικής περιοχής μας. Το σχολείο μας είναι ανοιχτό στις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και ενεργό όσον αφορά σε δράσεις που προωθούν την μαθητοκεντρικότητα, την βιωματική εμπειρία, την δημοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.


Διευθυντής Σχολείου

Ευθύμιος Ευθυμίου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με τις δράσεις θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί, ενισχυθεί και ταυτόχρονα να εμπεδωθεί η συνείδηση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης σε ευρύτερη κλίμακα, να συνεργαστεί το μαθητικό κοινό με κοινωνικούς εταίρους (εθελοντικές οργανώσεις, τοπικές αρχές , κοινωνικές υπηρεσίες, κ.ά.).Αναλύονται έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία.


Αποτελέσματα / επίδραση

Το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε λόγω μέτρων για την πανδημία, η συνέχεια και ολοκλήρωση με την επιστροφή στο σχολείο.



Συνεργασίες

Νοιάζομαι και δρω, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο.Κ.Α.Ξ.

Δασαρχείο Ξάνθης

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης( ΙΘΤΠ Ξάνθης)

Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης Η Αγάπη

Δήμος Ξάνθης

Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δημητριάδου Ζαφειρή, Αναστασιάδου Ξανθίππη, Παπασιμακοπούλου Μαρία Π.Ε., Τζιώρτζη Δέσποινα,Ιωαννίδης Παναγιώτης, Παχούμης Ιωάννης, Καραγιαννίδου Γεωργία, Ταχτατζής Γιώργος, Καράμπελα Παναγιώτα

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Οι μαθητές/τριες της Ε και Στ τάξης ηχογραφούν τα Μακεδονικά Κάλαντα πάνω σε “οδηγό” που ετοίμασε η δασκάλα της μουσικής μέσω των κινητών τουςκαι αποστέλλουν το αρχείο σε mp3. Ακολουθεί μιξάρισμα των αρχείων από ηχολήπτη. Το τελικό προϊόν αποστέλλεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατία, στο τοπικό Δίκτυο, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και μεταδίδεται από το Δημοτικό Ραδιόφωνο την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν οι μαθητές/τριες το έθιμο του καλαντίσματος.Οι μαθητές/τριες Στ τάξης παίζουν μια ρυθμική σουίτα σε κουβάδες, π έχουν φέρει και διακοσμήσει με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, με μπαγκέτες ( bucket drumming) ακολουθώντας τις οδηγίες της μαέστρου.

Γίνεται βιντεοσκόπηση και επεξεργασία του βίντεο και αποστέλλεται στον Δήμο Ξάνθης και κοινοποιείται στην ηλεκτρονική σελίδα των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών 2021 με τους μαθητές/τριες να μεταφέρουν το μήνυμά τους για την πανδημία.Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση αναρτημένες στο blog του σχολείου μας.

https://blogs.sch.gr/14dimxan/2021/02/27/oi-quot-bucketades-quot-toy-scholeioy-mas-xorkizoyn-ton-koronoio-vid-pics/#prettyPhoto[158]/0/

(Έχοντας προγραμματίσει την υλοποίηση του προγράμματος κάποιες δράσεις έγιναν πριν από την έναρξή του λόγω χρόνου)


Στόχος δράσης

Η παρέμβαση στην ενότητα αυτή στοχεύει στην προώθηση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, δηλαδή στην προσφορά έργου με ανιδιοτελή χαρακτήρα, που βοηθάει τους μαθητές στην ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης με σκοπό την προσφορά βοήθειας στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο γενικότερα. Η εκπαίδευση για την ιδιότητα του ενεργού πολίτη δεν στοχεύει απλώς στη διαμόρφωση ενός ενημερωμένου και πληροφορημένου πολίτη-μαθητή, αλλά και στο να βοηθήσει τον μαθητή να αναπτύξει εργαλεία γνώσης και κατανόησης και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τις αξίες που του δίνουν τη δυνατότητα ενεργούς και υπεύθυνης και υπεύθυνης συμμετοχής. Οι δράσεις για την επίτευξη των παραπάνω στόχων περιλαμβάνουν επιμορφωτικό υλικό και βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων, συζήτηση σε μικρές ομάδες, αναστοχασμό.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Γονείς, τοπική κοινωνία

Χρόνος δράσης

Απρίλιος-Μάιος

Τόπος Δράσης

Αίθουσα διδασκαλίας, αυλή σχολείου

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας