menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Επιχειρηματικές δράσεις-καινοτόμα προϊόντα

Επιχειρηματικές δράσεις-καινοτόμα προϊόντα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"

Το σχολείο μας είναι ένα σχολείο με κουλτούρα εφαρμογής προγραμμάτων, όπως Teachers4Europe, e-Twinning, UNESCO, καθώς και προγράμματα που άπτονται των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, με διάχυση των δράσεων στην τοπική κοινωνία και ανοιχτές συνεργασίες με σχολικές μονάδες και πανεπιστήμια.


Διευθυντής Σχολείου

Κυριαζίδης Σπυρίδων

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές/τριες παρακολουθούν για δεύτερη χρονιά πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και φέτος δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Junior Achievement Greece που παρείχε υλικό και καθοδήγηση από τη μέντορα κα Μαρία Σαραβάνου, το πρόγραμμα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τριών καινοτόμων επιχειρήσεων. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και η επιχειρηματική τους προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, καταμερισμού εργασιών και ρόλων και αναζήτησης καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας.

Α. Η επιχείρηση Amazing podcasters δημιούργησε ιστοσελίδα στην οποία αναρτά podcasts για μικρά παιδιά, με στόχο να διευκολύνει απασχολημένους ή κουρασμένους γονείς που δεν θέλουν να βρισκονται τα παιδιά τους κολλημένα σε μια οθόνη. 

Β. Η επιχείρηση Pencils plus λανσάρει την έξυπνη μολυβοξύστρα σε πολλά σχέδια και εκδοχές, με επαναχρησιμοποιούμενα μέρη. Η επιχείρηση εστιάζει στο ότι μολύβια με σβήστρα υπάρχουν πολλά, όχι όμως μολυβια με ξύστρα. Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει η Pencils+.

Γ. Η επιχείρηση PencilsFun, σύμφωνα με τους ιδρυτές της, θα σας κάνει να βλέπετε τα μολύβια με άλλο μάτι. Έχετε σκεφτεί ποτέ το μολυβογλειφιτζούρι, τη μολυβοοικογένεια, το μολυβοαντιστρές, τη μολυβοθέση; Με φιλικό προς το περιβάλλον προσανατολισμό, προσφέρει απίθανα μολυβοπροιόντα!

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τα επισυναπτόμενα ppts.


Αποτελέσματα / επίδραση

Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας κέρδισε τους μαθητές, επειδή άπτεται του πραγματικού κόσμου, αφορά στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων και δίνει το πλαίσιο για την ανάπτυξη καινοτόμων, δημιουργικών λύσεων προσφέροντας μία ξεχωριστή ικανοποίηση στους συμμετέχοντες.



Συνεργασίες

Junior Achievement Greece

Μέντορας: κα Μαρία Χριστίνα Σαραβάνου [Εθνική Τράπεζα]


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αναγνωστίδου Μαρία,

Στόχος δράσης

Να εισαχθούν οι μαθητές στην έννοια του Επιχειρείν Να αποκτήσουν δεξιότητες επιχειρηματικής σκέψης και νοοτροπίας Να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα Να δημιουργήσουν σε ομάδες εικονικές επιχειρήσεις

Χρόνος δράσης

Ιανουάριος-Μάρτιος 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 7


Videos 3

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας