menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Επιτραπέζιο παιχνίδι των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Επιτραπέζιο παιχνίδι των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

To 2o Δημοτικό Σχολειο Παπάγου είναι 12θεσιο. Οι εκπαιδευτικοί έχουν υλοποιήσει αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα erasmus + και etwinning. Το τελευταίο που υλοποιείται στο σχολείο μας είναι το erasmus+ project με τίτλο: "Sustainability: Learn, Change, Live- One future for all"


Διευθυντής Σχολείου

Κωστόγιαννη Πηνελόπη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αυτό τo συνεργατικό επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο «Το παιχνίδι των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + " Sustainability: Learn, Change, Live- One future for all" στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ισπανία, η Τουρκία και η Πορτογαλία. Το σχέδιο δράσης του έχει ως στόχο την υιοθέτηση της  Ατζέντας του 2030 και την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών  σε θέματα ζωτικής σημασίας, που αφορούν τόσο στο ανθρωπογενές και στο φυσικό μας περιβάλλον όσο και στην προστασία του πλανήτη μας. Το παιχνίδι παίχτηκε με επιτυχία από μεικτές ομάδες μαθητών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εταίρων στην Ιταλία τον Μάρτιο 2022.

Στο επισυναπτόμενο link  που ακολουθεί υπάρχει παρουσίαση του παιχνιδιού:

https://www.canva.com/design/DAE9yA0vwEI/fPw2_ThDoiB9-9Dw0wP9hA/view?utm_content=DAE9yA0vwEI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

 


Στόχος δράσης

Ο κύριος στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, να μάθουν τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, να παίξουν, να κατασκευάσουν (STEM δραστηριότητες) με στόχο την εξοικείωση τους με τις Θετικές Επιστήμες και την Τεχνολογία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας