menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ενεργώ ως Πολίτης The Ice Project

Ενεργώ ως Πολίτης The Ice Project
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Πρόκειται για ένα Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Λαυρίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεάπολης. Το σχολείο μας συμμετείχε και πέρυσι στο διαγωνισμό με τη δημιουργία λαχανόκηπου. Συμμετέχουμε και στα ec schools με περιβαλλοντικές δράσεις οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, όπως συλλογή μπαταριών, ανακύκλωση λαμπτήρων και μελανοδοχίων, συλλογή καπακίων.


Διευθυντής Σχολείου

Παναγιώτα Πλαστήρα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Μέσα από τη συνεργασία και την ικανότητά τους να επικοινωνούν, οι μαθητές υποστηρίχθηκαν να κατανοήσουν έννοιες ατομικής και συλλογικής ευθύνης, 

γνώρισαν τα χαρακτηριστικά του ενεργού πολίτη όπως:

Προσωπική ευθύνη

Αλληλοσεβασμός

Συνύπαρξη

Διάκριση και επίλυση προβλημάτων 

Οι δραστηριότητες θέτουν ερωτήματα για προβληματισμό και ανάπτυξη επιχειρημάτων και οδηγούν στον σχεδιασμό δράσεων και μικρών οργανωμένων παρεμβάσεων. Επίσης ανέπτυξαν την τεχνολογική τους γνώση με καινοτόμες εφαρμογές για την  αποδοτικότερη κατανόηση των μαθημάτων της φυσικής, των μαθηματικών και της  πληροφορικής.  Ανέπτυξαν το επιστημονικό τους πνεύμα  και καλλιέργησαν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους. Όλες υποστηρίζουν την καλλιέργεια δεξιοτήτων του ενεργού πολίτη!

Περισσότερα στο σύνδεσμο της παρουσίασης ΕΔΩ


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, την κλιματική αλλαγή και πως αυτή επηρεάζει την ζωή όλων των πολιτών. 



Συνεργασίες

Φορέας υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παναγιώτα Πλαστήρα, Γεωργίου Κωνσταντίνα, Πατσιαβούρα Δέσποινα

Στόχος δράσης

Στόχος είναι ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος - Μάρτιος 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας