menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ένας γάτος μιαν ημέρα

Ένας γάτος μιαν ημέρα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Μια ηχογράφηση-πολύ μικρής διάρκειας- της Δόρας Στράτου, με μια παραδοσιακή 'κομπανία': Φλογέρα – Τουμπελέκι – Ζίλιες, έγινε το θέμα του Project. Αρχικά, παρουσιάστηκε στην αυλή του σχολείου μας την Τσικνοπέμπτη.

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών μας, ήταν το έναυσμα να επεκταθεί το τραγούδι και να το  παρουσιάσουμε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Μαθητικής Συνάντησης "Εκπαίδευση και Λαογραφία".

 

Σε αυτό, λοιπόν, το παιδικό, ηθικοπλαστικό, δημοτικό τραγουδάκι / παραβολή προστέθηκε μουσική, χορογραφία, παντομίμα από τους καθηγητές μουσικής και φυσικής αγωγής και τα παιδιά.

 

Η μουσική γράφτηκε κι εκτελέστηκε, με βάση το χορευτικό του χαρακτήρα από τον μουσικό του σχολείου και τραγουδήθηκε από την χορωδία.

 

Δόθηκαν στις μορφές του ποιήματος συμβολισμοί:

 

Ο Γάτος  Έγινε το κέρδος                      

 

Τα ποντίκια  Έγιναν έθνη                 

 

Η ποντικίνα  Έγινε Γη

 

Ο πλανήτης στον οποίο ζούμε, με τις 4 εποχές του, το κλίμα το οποίο, αλλάζει ραγδαία.

 

Έτσι γράφτηκε ένα κείμενο και ένα σύνθημα από άλλη ομάδα παιδιών και τη Διευθύντρια του σχολείου.

 

Επειδή η καταγραφή του βίντεο μέσα στο γήπεδο δεν είχε κατάλληλη ακουστική, αποφασίσαμε να κάνουμε επαναηχογράφηση σε κλειστό χώρο και να το συνδέσουμε με τις δύο λήψεις που είχαμε τραβήξει, μια δική μας και μία από τους διοργανωτές της Πανελλήνιας Μαθητικής Συνάντησης.

 

Επιλέξαμε να κάνουμε καταγραφή του κάθε μαθητή να τραγουδάει χωριστά το επιλεγμένο κομμάτι και στη συνέχεια συνδέσαμε ψηφιακά τους ήχους. Τον ήχο αυτό τον προσθέσαμε στις καταγραφές βίντεο που είχαμε και δημιουργήσαμε το τελικό βίντεο.

 

Για την δημιουργία της ταινίας, από πλευράς υλικού, χρειαστήκαμε μικρόφωνα για την καταγραφή καθενός από τους μαθητές, τους υπολογιστές των εργαστηρίων πληροφορικής καθώς και τους προσωπικούς μας υπολογιστές και τις κάμερες κινητών τηλεφώνων.

 

Ενώ, από πλευράς λογισμικού χρησιμοποιήσαμε πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για το μοντάζ των καταγραφών μας και πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου για να γίνει η σύνθεση των φωνών των μαθητών/τριων ψηφιακά. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για να διαμορφώσουμε τις εικόνες στις μπλούζες των μαθητών/τριών. 


Στόχος δράσης

Γενικός σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν οι μαθητές ένα δικό τους βίντεο μέσω του οποίου να στείλουν το μήνυμά τους. Οι επιμέρους στόχοι ήταν: Να εξοικειωθούν οι μαθητές με την επεξεργασία ήχου και βίντεο, Να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, Να καλλιεργήσουν ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, Να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα και τη φαντασία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 65


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας