menu

Σύνδεση | Εγγραφή

6ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ένα τραγούδι για την Ειρήνη «η Μελωδία της Ειρήνης»

Ένα τραγούδι για την Ειρήνη «η Μελωδία της Ειρήνης»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

6ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου

Το 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου είναι το νεότερο Γυμνάσιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη 98 και έχει από την αρχή παρουσιάσει πλούσια περιβαλλοντική και κοινωνική δράση, σε πλήρη συστράτευση με τους παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ agenda 2030.


Διευθυντής Σχολείου

Σκρουμά Βάια

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ένα τραγούδι για την Ειρήνη "η Μελωδία της Ειρήνης" https://video.sch.gr/asset/detail/q1IklQIUaCdKWJKtogZLiQSQ/o1nVsCCLfqehH3NmfxtAVlyV

Η ομάδα της Χορωδίας του σχολείου μας, σε μια προσπάθεια να ενώσει τη φωνή της ενάντια στον πόλεμο, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τραγούδι με αφορμή τον Μαθητικό Διαγωνισμό «Καν’ το ν’ ακουστεί 2023» με θέμα «η Νέα Γενιά για την Ειρήνη».

Η μαθήτρια του Α2 και μέλος της χορωδίας, Μαρία-Μεταξία Κανδαράκη έγραψε τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού με τίτλο «η Μελωδία της Ειρήνης».
Ο ρόλος της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, μουσικού, κ. Ελισάβετ Ηλία, ήταν υποστηρικτικός και ενθαρρυντικός προς όλα τα παιδιά της χορωδίας για τη συμμετοχή τους στην ερμηνεία και την ενορχήστρωση του τραγουδιού. Έτσι, το τραγούδι ηχογραφήθηκε και δημιουργήθηκε το ηχητικό που στείλαμε στον διαγωνισμό.

Τέλος, δημιουργήθηκε βίντεο κλιπ, όπου τα παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να «ντύσουν» το τραγούδι με ζωγραφιές που δημιούργησαν τα ίδια, εμπνευσμένα από τους στίχους και τη Μελωδία της Ειρήνης!

 

Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ήταν στον τοίχο μια φωτογραφία

Που ‘δειχνε μια δυστυχισμένη πολιτεία

Παντού βασίλευε ο φθόνος και το μίσος

Και οι άνθρωποι ήταν θλιμμένοι 

 

Τότε ένα φως εμφανίστηκε

Η κακία των ανθρώπων σβήστηκε

Όλοι ένωσαν τα χέρια

Πέταξαν μακριά πολυβόλα και μαχαίρια

 

Ο τόπος εκείνη την στιγμή γαλήνεψε

Η ψυχή των ανθρώπων ειρήνεψε

Κι όλοι φώναξαν με βροντερή φωνή

Πως με την Ειρήνη έγιναν όλοι δυνατοί 

                                                                    Στίχοι: Κανδαράκη Μαρίας-Μεταξίας

Τα παιδιά που συμμετέχουν στη δημιουργία (με την απαραίτητη γονική συναίνεση)

Στίχοι-Μουσική: Μαρία-Μεταξία Κανδαράκη Α2

Κιθάρα: Αναγνωστοπούλου Ειρήνη Β3

Τρίγωνο Δευτερήγου Ίριδα  Α1

Χορωδία

Δευτερήγου Ίριδα  Α1

Δευτερήγου Φοίβη Α1

Διαμαντοπούλου Δήμητρα Ελένη Α2

Διασάκου Αναστασία  Β3  

Κανδαράκη Μαρία-Μεταξία Α2

Κασσανδριανού Αγγελική   Α2

Κατσικογεώργου Κωνσταντίνα Α2

Μάλαινος Σταύρος   Β2  

Στεφανίδη Ελευθερία -Μαρία  Β2


Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ηλία Ελισαβέτ, μουσικός 

Συνεργαζόμενη Εκπαιδευτικός (τεχνική υποστήριξη): Χριστοπούλου Μαρία, χημικός μηχανικός 


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση στον Παγκόσμιο Στόχο 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί. Ομαδική εργασία. Ανάληψη πρωτοβουλίας. Λήψη απόφασης. Διαχείριση χρόνου για την επίτευξη στόχου. Αναλυτικά: Να δράσουν ενεργά για να οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία ειρήνης και αδελφοσύνης των λαών. Να γίνουν δημιουργοί και κοινωνοί έργων που θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία στον αγώνα κατά της βίας, των συγκρούσεων και του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Να κατανοήσουν την ανάγκη της συμφιλίωσης, της ειρηνικής συμβίωσης και της επίλυσης των διαφορών μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου. Να βιώσουν μέσα από τη δημιουργία των έργων τους τη σημασία της ενεργού πολιτότητας για τη διαφύλαξη της ειρήνης. Να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν να σκιαγραφούν το μέλλον τους μέσα από τις επιλογές τους και να αντιληφθούν ότι η ειρήνη, όπως και άλλες υπέρτατες αξίες, δεν έχουν διάρκεια αν δεν επαγρυπνούν για να τις διαφυλάσσουν. Να εξωτερικεύσουν συναισθήματα και σκέψεις για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη βία, δίνοντας έμφαση στους τρόπους αντιμετώπισής της Να εμπλακούν σε συνεργατικές πρωτοβουλίες και σε κρίσιμες παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν τη δυναμική της σύγκρουσης και της βίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας