menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


Διευθυντής Σχολείου

Σταματία Μαντικού

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

 Το 2ο Πειραματικό Ρόδου ως Αειφόρο Σχολείο είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του e-Twinning και να συμμετέχει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιωματική δράση με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α2, Γ1, Γ2, Δ και Ε1 τάξεις του. Μέσω  του προγράμματος “Traditional Toys and Games of my Region”   “ρίχνει μια γέφυρα” προς την Ευρώπη σε συνεργασία με μαθητές/τριες  διαφορετικών κρατών που στοχεύουν να αναδείξουν  τις ομοιότητες και διαφορές από μια σειρά με παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας τους,  με βάση την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας, καθώς και  τη σχολική-εκπαιδευτική τους διαφοροποίηση, ενώ παράλληλα εξασκούν τις ικανότητες τους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

  Η δράση πραγματοποιείται μεταξύ 8 Ευρωπαϊκών χωρών, αυτές της Ελλάδας, Κροατίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Ιταλίας. Οι μαθητές /τριες μας με μια σειρά παράλληλων δράσεων θα έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία αφενός  να καλλεργήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες, και αφετέρου θα αναδείξουν τρόπους συνεργασίας σε ένα εικονικό & διαδραστικό περιβάλλον με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.


Αποτελέσματα / επίδραση

Εκθέσεις κοινών μαθητικών έργων θα δημιουργηθούν στα σχολεία-εταίρους και μόνιμα στο δημόσιο Twin Space του έργου, ως παράδειγμα καλής πρακτικής που συνδέεται με τα διδακτικά σενάρια. Στο  σχολείο μας  έχουμε ήδη δημιουργήσει γωνιά με τα έργα μας και την πρόοδο της συνεργασίας μας.



Συνεργασίες

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ: Κροατία, Ουκρανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Β. Μακεδονία, Πορτογαλία, Ρουμανία


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σταματία Μαντικού, Χριστίνα Τσαγδή, Αγγέλα Γιάκλου, Σοφία Κώτσου, Σπυριδούλα Κώστα, Ευαγγελία Λιβανίου, Ματίνα Κλάγγου, Μιχαήλ Κοντός.

Στόχος δράσης

Ο κύριος στόχος είναι να φέρουμε τα παραδοσιακά παιχνίδια και τα έργα τέχνης πιο κοντά στους μαθητές, παρακινώντας τους να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να το κάνουν μέσω των παραδοσιακών παιχνιδιών της πατρίδας τους. Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα συνεργαστούν και θα ανταλλάξουν εμπειρίες, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν εποικοδομητικά σενάρια διδασκαλίας. Τα κανονικά μαθήματα θα εμπλουτιστούν με δραστηριότητες του έργου και οι μαθητές θα έχουν επιπλέον κίνητρα. Θα αποκτήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες, θα γνωρίσουν μαθητές και μαθήτριες από άλλα σχολεία και θα μάθουν να συνεργάζονται σε ένα εικονικό & διαδραστικό περιβάλλον με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Στόχος του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες, μέσω της δημιουργικής εργασίας και της εξερεύνησης των παραδοσιακών παιχνιδιών της περιοχής από την οποία προέρχονται. Εκτός από αυτό, οι μαθητές θα εξερευνήσουν παραδοσιακά παιχνίδια της περιοχής των σχολείων-εταίρων. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη διδασκαλία μέσω της συνεργατικής διδασκαλίας. Επίσης, θέλουμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης.

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2022-Μάιος 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας