menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ -ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ/ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ -ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ/ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου βρίσκεται το αστικό ιστό της πόλης. Σε αυτό φοιτούν 340 μαθητές. Το Σχολείο μας επιδιώκει τη συνεργασία με τη τοπική κοινότητα, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού, αναπτύσσει συνεργασίες με φορείς, υποστηρίζει τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εφαρμόζει καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, στοχεύει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ενεργούς πολιτειότητας.


Διευθυντής Σχολείου

ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το σχολικό έτος 2019-2020, στο σχολείο μας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου φιλοξένησε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων την έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Οι μαθητές της Στ τάξης με αφορμή την έκθεση υλοποίησαν ένα πρόγραμμα μουσειακής αγωγής και τοπικής ιστορίας. Περιηγήθηκαν στην έκθεση, συγκέντρωσαν πληροφορίες, αναζήτησαν επιπρόσθετο υλικό και ετοίμασαν μία ξενάγηση και ένα παιχνίδι.

Παιχνίδι με κάρτες. Οι μαθητές συγκέντρωσαν υλικό, δουλεύοντας σε ομάδες, κι όταν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα υπήρχαν πολλές ιδέες για την παρουσίαση της δουλειάς τους και το μοίρασμα σε άλλα παιδιά. Οι προϋπάρχουσες εμπειρίες των μαθητών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης. Κέρδισε η πρόταση της δημιουργίας ενός παιχνιδιού με κάρτες (σε μέγεθος τσέπης) ώστε να είναι εύχρηστο και ευχάριστο. Καταγράφηκαν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις, σχεδιάστηκε η μορφή που θα είχαν οι κάρτες, γράφτηκαν οι οδηγίες του παιχνιδιού και το υλικό δόθηκε σε τοπικό τυπογραφείο για να εκτυπωθεί.

Την πρότασή μας ενθάρρυνε ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, φορείς οι οποίοι και χρηματοδότησαν την εκτύπωση του παιχνιδιού. Τα παιχνίδια μοιράστηκαν στους μαθητές του σχολείου, σε σχολεία της πόλης και σε γονείς που είχαν παρευρεθεί στην ξενάγηση των παιδιών στην έκθεση. Επίσης, το παιχνίδι συμμετείχε σε κατηγορία του Διαγωνισμού της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, και απέσπασε έπαινο.


Στόχος δράσης

4. Ποιοτική Εκπαίδευση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας