menu

Σύνδεση | Εγγραφή

6o Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Elizabethan Theatre

Elizabethan Theatre
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

6o Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού

Το 6° Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού (Υπάρχει χώρος για όλους, για όλους υπάρχουν όνειρα) βρίσκεται και λειτουργεί στο δυτικό άκρο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσ/νίκης. Πρωτολειτούργησε το 1983/84 ως 6/θέσιο. Το 1998/99 αναβαθμίζεται σε 12/θέσιο και μετονομάζεται σε 6° Διαπολιτισμικό. Εκπ/κό προσωπικό: 29 εκπ/κοί. Μαθητικό δυναμικό 2018-19 (286): 195 γηγενείς, 2 παλιννοστούντες, 60 αλλοδαποί (44 γεννήθηκαν στην Ελλάδα), 29 Ρομά (Τσιγγάνοι).


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η μαθητική δημιουργία με τίτλο “Elizabethan Theatre” αφηγείται τα βασικά ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία της Ελισαβετιανής περιόδου αναφορικά με την ανάπτυξη του ομώνυμου θεάτρου στην Αγγλία. Η χρονική περίοδος στην οποία εστιάζει είναι από το 1562 έως το 1642, έτος κατά το οποίο το αγγλικό κοινοβούλιο απαγόρευσε κάθε θεατρικό έργο και σφράγισε τις θεατρικές σκηνές για τα επόμενα 18 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, περιέχονται στοιχεία όπως:

• Το θέατρο πριν το 1558.

• Ηθοποιοί ως μέλη θεατρικών εταιρειών.

• Ανάπτυξη θεάτρων/χτίσιμο από το 1577 -1599.

• Σχεδιασμός Ελισαβετιανών θεάτρων (φωτισμός, σημαία κατά την διεξαγωγή παράστασης, ήχος τρομπέτας κατά την έναρξη, άνδρες ηθοποιοί).

• Εισιτήρια και κοινό (αντικατοπτρισμός της κοινωνικής ιεραρχίας).

• Συγγραφείς και θεατρικά έργα της εποχής (θεματολογία).

• Ο William Shakespeare και η επιρροή του.

• Το Θέατρο “The Globe” (περιήγηση στο εσωτερικό του).

• Κίνδυνοι που απείλησαν / έκλεισαν τα θέατρα.

Η ταινία Ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με την τεχνική Stop Motion Animation από τους μαθητές του Ε1 του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Στις λήψεις βοήθησαν και μαθητές της ΣΤ' τάξης, ενώ στην κατασκευή - συλλογή των σκηνικών συνεισέφεραν μαθητές των τμημάτων Γ', Ε' και ΣΤ'.


Στόχος δράσης

Η διάδοση των ψηφιακών τεχνολογιών που διαρκώς εξελίσσονται επιτάσσουν αφενός τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με καινοτόμες δραστηριότητες και αφετέρου την ενίσχυση του παιγνιώδους χαρακτήρα της μάθησης. Επιμέρους στόχοι της μαθητικής δημιουργίας είναι η κατάκτηση νέων τεχνικών αφήγησης, μέσα από την δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους animation - ντοκιμαντέρ, η εξοικείωση με τη δημιουργική και κριτική γραφή, όπως επίσης και η εικαστική της έκφραση (οπτικοποίηση της αφήγησης υπό την μορφή κινουμένων σχεδίων). Επίσης, στόχο αποτελεί η εξάσκηση των μαθητών στην τεχνική stop-motion animation υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και η εξοικείωση με την σύνθεση καταγραφής φωνής. Τέλος βασικό ζητούμενο είναι και η επίτευξη ενός κοινού στόχου μέσω ομαδοσυνεργατικής μάθησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας