menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ελάτε όλοι μαζί, να γίνουμε Ήρωες της Γης!

Ελάτε όλοι μαζί, να γίνουμε Ήρωες της Γης!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου

Το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου είναι ένα μικρό, επαρχιακό σχολείο, το οποίο ανήκει στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Στο σχολείο λειτουργούν 2 πρωϊνά τμήματα, ένα προαιρετικό ολοήμερο και το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 3 μόνιμες νηπιαγωγούς. Η βασική φιλοσοφία και οι στόχοι του Νηπιαγωγείου μας είναι η προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές, ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, γνώσεις και εμπειρίες.Στο νηπιαγωγείο υλοποιούνται «αειφόρες» δράσεις, οι οποίες συντελούν «στο χτίσιμο» ενός σχολείου που καλλιεργεί τον σεβασμό για τον εαυτό, τον σεβασμό για τον άλλο και τον σεβασμό για το περιβάλλον. Ένα σχολείο ενεργό, που δρα καθημερινά πάνω στα πράγματα, που προετοιμάζει τους μαθητές του να γίνουν ενεργοί πολίτες της κοινωνίας του μέλλοντος.


Διευθυντής Σχολείου

Ελένη Τσιργιώτη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Κατά την διάρκεια του πρώτου περίπατου που κάναμε για να γνωρίσουμε τη γειτονιά του σχολείου μας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πάρα πολλών σκουπιδιών στους δρόμους, παρόλο που υπήρχαν κάδοι. Δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός, και  μέσα από συζητήσεις, οι μαθητές εξέφρασαν τις σκέψεις τους αλλά και προτάσεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Έτσι, αποφασίστηκε αφενός να καθαριστεί η γειτονιά , αφετέρου να φτιαχτεί μια σχετική αφίσα και να μοιραστεί στη γειτονιά, αλλά και σε κεντρικά σημεία του χωριού, ώστε να την δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι! Ο στόχος της αφίσας ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων, ώστε από τη μια να μην πετούν σκουπίδια στους δρόμους και από την άλλη να τα μαζεύουν  από τα σημεία που είναι πεταγμένα! Η αφίσα στάλθηκε ηλεκτρονικά και σε όλους τους γονείς!

Επίσης οι μαθητές έκαναν πρόταση να στείλουμε την αφίσα και μια ενημερωτική επιστολή στους μαθητές των σχολείων του χωριού, ζητώντας να αναλάβουν κ αυτοί δράση καθαρίζοντας την γειτονιά του δικού τους σχολείου.

 


Στόχος δράσης

Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τα περιβαλλοντικά ζητήματα Να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον Να κατανοήσουν την ανάγκη συμμετοχής για τη διεκδίκηση και διασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για όλους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας