menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ "ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ "ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άξιον Εστί» βρίσκεται στην οδό Προφήτη Ηλία 12, στην Άλλη Μεριά, στους πρόποδες του Πηλίου, σε ένα σημείο το οποίο προσεγγίζεται μέσα σε λίγα λεπτά από το κέντρο του Βόλου. Πρόκειται για ένα σχολείο χτισμένο μέσα σε έναν παραδοσιακό οικισμό, ακολουθώντας τα πρότυπα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, μέσα στην φύση, ανάμεσα σε λόφους και δίπλα σε ένα καταπράσινο δάσος. Η όμορφη θέα της πόλης και του λιμανιού του Βόλου από ψηλά, το πράσινο στοιχείο, η χλωρίδα και η πανίδα του Πηλίου και γενικά η έντονη παρουσία της φύσης στον περιβάλλοντα χώρο του Σχολείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την μαθησιακή διαδικασία: πρόκειται για ένα σχολείο πιστοποιημένο ως Οικολογικό (Eco School), σύμφωνα με την πράσινη σημαία που έχει λάβει από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, και με βάση τα οικολογικά διαθεματικά project που εφαρμόζει κάθε σχολική χρονιά. Το Σχολείο χτίστηκε και εγκαινιάστηκε το 2012 σε αυτό το κτίριο. Πρόκειται για ένα Σχολείο με σύγχρονες υποδομές. Το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άξιον Εστί» συστεγάζεται σε έναν Πολυχώρο Εκπαίδευσης με το Νηπιαγωγείο «Άξιον Εστί», με τον Παιδικό Σταθμό «Άξιον Εστί Babies» και με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Άξιον Εστί». Βασικοί άξονες της παιδαγωγικής φιλοσοφίας του σχολείου είναι οι εξής: η Εκπαίδευση στηριγμένη στις Αξίες (Living Values in Education), η ανάπτυξη της Πολυγλωσσίας και η διάδοση πνεύματος Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (στο Σχολείο φοιτούν αρκετοί μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από διαφορετικά γλωσσικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα), η παιδαγωγική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη μάθηση, η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών δράσεων, η διάδοση αθλητικού πνεύματος (το Σχολείο συνεργάζεται με τον αθλητικό Σύλλογο άξιον εστί) και η ανάπτυξη Πολλαπλής Νοημοσύνης μέσα από την δημιουργία «παραθύρων ευκαιριών» για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια που φοιτά στο Σχολείο.


Διευθυντής Σχολείου

ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις,
ήρθαν σε επαφή με ψηφιακό ενημερωτικό υλικό κατά της σχολικής και διαδικτυακής βίας, διάβασαν
λογοτεχνικά κείμενα, συμμετείχαν στην Διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε για τον σκοπό αυτό από το Χαμόγελο του παιδιού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, πήραν μέρος σε συζητήσεις αντίστοιχου περιεχομένου, συμμετείχαν σε εικαστικά εργαστήρια, τραγούδησαν στίχους, παρήγαγαν τα δικά τους προφορικά και γραπτά μηνύματα ευαισθητοποίησης και δημιούργησαν την δική τους ταινία ευαισθητοποίησης με σκοπό να ενημερώσουν το ευρύτερο περιβάλλον τους. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Θεωρώντας αναγκαία την υποστήριξη και την συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών και των μαθητριων, προκειμένου μαζί να εξαλείψουμε φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού, μοιράστήκαμε μαζί τους τις δράσεις που πραγματοποίησαν τα παιδιά μας, δημοσιεύοντάς τες στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας αλλά και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικύωσης, με την ελπίδα η εκπαιδευτική μας κοινότητα να διαδώσει το μήνυμα "Όχι φόβος στο Σχολείο".



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΛΤΣΟΥΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΠΑΝΑΓΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Στόχος δράσης

Η 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, αποτέλεσε φέτος για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου άξιον εστί μια αφορμή ώστε να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, που μπορεί να εκδηλωθεί μεταξύ και εναντίον μαθητών/τριών. Απώτερος σκοπός των δράσεων που οργανώθηκαν είναι να αποκλειστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στην σχολική ζωή και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών.

Χρόνος δράσης

Η εκστρατεία που πραγματοποίησε το Σχολείο μας για να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τις οικογένειές τους σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού,διήρκεσε από την Τετάρτη 3 Μαρτίου έως και την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και πραγματοποιήθηκε με τρόπο διαθεματικό, μέσα από δράσεις που οργανώθηκαν από όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα διδακτικά αντικείμενα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας