menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο Ζηπαρίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Εξομολόγηση

Εξομολόγηση
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η καλλιτεχνική δημιουργία του Γυμνασίου Ζηπαρίου με τίτλο «Εξομολόγηση», αποτελεί φορέα ενός ανθρωπιστικού χαρακτήρα αιτήματος, για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε απέναντι σε άμαχο πληθυσμό και αιχμάλωτους πολέμου κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.
Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και το σποτ «Εξομολόγηση» προέκυψαν ως συμμετοχή του σχολείου στον 9ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» που υλοποιήθηκε για το σχολ. έτος 2022-2023 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Σποτ (μελοποίηση, οπτικοποίηση, μήνυμα) για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. 


Στόχος δράσης

1)Καλλιέργεια μουσικού γούστου, 2)ανταπόκριση στο ύφος της μουσικής hip-hop και ρυθμική δόμηση του λόγου πάνω σε ένα σταθερό παλμό και tempo, 3)ανάπτυξη εκτελεστικών δεξιοτήτων μουσικών οργάνων ενταγμένες σε έναν πραγματικό παραγωγικό στόχο, 4)βιωματική κατανόηση των ιστορικών γεγονότων και καλλιέργεια ενσυναίσθησης κυρίως στην ανθρώπινη διάστασή τους, 5)ουσιαστική νοηματοδότηση της ποίησης απο τους μαθητές ώς τέχνη αλλά και ως γνωστικό αντικείμενο, 6)συνειδητοποίηση της δύναμης του από κοινού πράττειν, της συνεργασίας και των δημιουργικών σχέσεων που διέπουν μια ομάδα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας