menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΑΣΩΠΙΑΣ

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ "Cultures on a Palette" 2019-2022 του οποίου το σχολείο μας είχε τον συντονισμό, οι μαθητές, στα πλαίσια της εργασίας "Εκπαιδευτικός για μια μέρα" έφτιαξαν το σχέδιο μαθήματος και δίδαξαν την "Ιθάκη" του Κ. Καβάφη στους εταίρους μαθητές του προγράμματος στην συνάντησή μας στην Νάντη της Γαλλίας. Οι μαθητές έφτιαξαν μια Παρουσίαση με την βοήθεια της εκπαιδευτικού και ανέλυαν το ποίημα στην διάρκεια της παρουσίασης παρακινώντας το ακροατήριο-μαθητές να συμμετέχουν ενεργά.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η εργασία είχε πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο για τους Έλληνες μαθητές που την δημιούργησαν και την παρουσίασαν διότι μπήκαν στην θέση του εκπαιδευτικού, αξιολόγησαν τι θα έπρεπε να διδάξουν και πώς, ώστε να κάνουν γνωστό το ποίημα του μεγάλου Κ. Καβάφη στους εταίρους μας, να μεταδώσουν τα βαθύτερα νοήματά του και να εμπλέξουν τους άλλους μαθητές στην αναζήτησή τους. Από την παρουσίαση που έγινε φάνηκε ότι το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία καθώς υπήρξε συμμετοχή των μαθητών στην ανάλυση του ποιήματος.



Συνεργασίες

Για την συγκεκριμένη εργασία συνεργάστηκαν οι μαθητές Καούρ Χαρβίντερ, Σουμπάκης Γιάννης, Μπεσάι Ελευθερία, Συκαράς Αποστόλης, Δουγέκου Δήμητρα, Μανίντερ Σινγκ Ραχούλ.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΩΝΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Στόχος δράσης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Χρόνος δράσης

Μάρτιος 2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας