menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "The way to sustainability" του Global School Alliance

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "The way to sustainability" του Global School Alliance
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το έργο αποτελείται από 72 εκπαιδευτικούς από όλα τα μέρη του κόσμου και αφορά μαθητές ηλικίας 4-18 ετών.

Ο δρόμος προς την αειφορία είναι προτεραιότητα και βασική ανάγκη όλων μας αν θέλουμε να ζούμε σε ένα πράσινο και υγιή πλανήτη και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί δουλεύουμε με απλές δραστηριότητες όπως: δεντροφύτευση, κλιματική αλλαγή, μειώνουμε τα σκουπίδια μας στο σχολείο, ανακύκλωση, ετοιμάζουμε υγιεινά φαγητά, δημιουργούμε σχολικούς κήπους, ελαχιστοποιούμε το αποτύπωμα του άνθρακα, πράσινη μεταφορά και κάνουμε προτάσεις διαφόρων τρόπων και ιδεών για να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας πιο καθαρό και πράσινο.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί!!!


Αποτελέσματα / επίδραση

Στόχος του προγράμματος είναι ότι ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα είναι προτεραιότητα όλων μας αν θέλουμε να ζούμε σε έναν πράσινο και υγιή πλανήτη και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.



Συνεργασίες

Η  Παγκόσμια Σχολική Συμμαχία (ή GSA)  ενώνει παθιασμένους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο κάτω από τον κοινό στόχο της παροχής παγκόσμιας μάθησης στους μαθητές. Συνδυάζοντας τη διαδικτυακή συνεργασία και τις καθηλωτικές εμπειρίες, τα μέλη μπορούν να αναπτύξουν εποικοδομητικές διεθνείς συνεργασίες και αυθεντικές εμπειρίες μάθησης.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Φωτεινή Μητροπούλου

Στόχος δράσης

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφώσουμε Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Χρόνος δράσης

Ιανουάριος-Ιούνιος 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας