menu

Σύνδεση | Εγγραφή

45Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Εκπαίδευση σε Δημοτικό Σχολείο Φυλακών

Εκπαίδευση σε Δημοτικό Σχολείο Φυλακών
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το παιδαγωγικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών σε ένα πολυπολιτισμικό χώρο ενισχύεται με τις γνώσεις της εκπαίδευσης και έχει σαν στόχο την μορφωτική ανέλιξη των μαθητών μέσα από τις συνεργατικές δράσεις και την επίτευξη των πρωταρχικών στόχων. Γι΄αυτό κάθε προσπάθεια δημιουργίας ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για ομάδες ανθρώπων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες είναι αξιόλογη. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες της φετινής σχολικής χρονιάς 2022-2023 ενημερώθηκαν, έμαθαν, συνεργάστηκαν, δραστηριοποιήθηκαν. Εξέφρασαν τα συναισθήματά τους και τις επιθυμίες τους μέσα στο φιλικό και οικείο περιβάλλον του σχολείου, κοινωνικοποιήθηκαν και έδωσαν στις δράσεις τον καλύτερο εαυτό τους. Η επαφή τους με την εκπαίδευση τους άνοιξε τον δρόμο σε μια διαφορετική διαδρομή στη ζωή τους. Συνοπτικά θα λέγαμε ότι η διάχυση της γνώσης σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα ενισχύει και θωρακίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων και ειδικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.



Συνεργασίες

Συνεργάτες στις δράσεις μας ήταν εικαστικοί από το 2ο ΣΔΕ Φυλακών Λάρισας, ΚΠΕ Θεσσαλίας,Θήβας,Πιερίας, Α/θμια Εκπ/ση Λάρισας, Μουσεία της πόλης Λάρισας, 2ο Ειδικό Σχολείο Λάρισας,
Τμήμα διατροφολογίας Πανεπιστημίου Τρικάλων,ARSIS,Δημόσια βιβλιοθήκη Λάρισας "Κων/νος Κούμας", Πρόγραμμα etwinning- συνεργασία τριών Δημοτικών Σχολείων Φυλακών - Λάρισας, Ελεώνα, Κορυδαλλού, Επιστήμονες, εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Τμήμα Λάρισας) , Γιατροί της Καρδιάς κ.α.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τράντας Γεώργιος, Καΐπη Γραμματή, Γουματιανός Ξενοφών

Στόχος δράσης

Η ανάδειξη της αναγκαιότητας της εκπαίδευσης των έγκλειστων μαθητών και βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους. Μέσω της ενσυναίσθησης, της καταγραφής των μαθησιακών αναγκών και ικανοτήτων τους, επιχειρείται η άρση των εμποδίων και η ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης τους.

Χρόνος δράσης

Σχολική χρονιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας