menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΨΥΧΙΚΟΥ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΨΥΧΙΚΟΥ

Το Σχολείο μας βρίσκεται στην οδό Ξενοπούλου 13 στο Νέο Ψυχικό σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία της Αγίας Σοφίας, κοντά στο Φάρο του Ψυχικού. Πλησίον του Σχολείου υπάρχουν οι σταθμοί του Μετρό 'ΕΘνική 'Αμυνα' και 'Κατεχάκη'. Το Σχολείο διαθέτει και δεύτερη εισόδο από την οδό Μακρυγιάννη. Είναι ένας ωραίος χώρος μάθησης και χαράς. Βοηθάει σ'αυτό το συγκρότημα των δύο κτιρίων και ο μεγάλος αύλιος χώρος με αρκετή σκιά που προέρχεται απο τα ψηλά δέντρα που το περιστοιχίζουν. Το σχολείο διαθέτει τους εξής χώρους: 9 μεγάλες, ευάερες και ευήλιες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα τεχνολογίας, video, δύο αίθουσες ξένων γλωσσών, εργαστήριο φυσικών επιστημών, δανειστική βιβλιοθήκη και μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του σχολείου. Στον αύλιο χώρο γυμνάζονται μαθητές και διαθέτει γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Το σχολείο βρίσκεται κοντά σε χώρους αναψυχής και άθλησης.


Διευθυντής Σχολείου

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΑΤΣΙΑΔΟΥ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές αφού μελέτησαν διάφορα είδη πολιτιστικής επίδρασης όπως τοιχογραφία, πίνακας ζωγραφικής και κινηματογραφικό έργο χρησιμοποιώντας την τεχνική Visible Thinking, ενθαρρύνθηκαν στη διαδικασία σκέψης και εξερεύνησης θεμάτων όπως, των ανθρώπων και τα χαρακτηριστικά τους, διαφορετικών πολιτισμών, χωρών, αντιλήψεων, ιδεών. Το υλικό που χρησιμοποιείται έχει ως σκοπό να εντατικοποίηση, την αντίληψη των μαθητών στην πλούσια πολιτιστική διαφορετικότητα του κόσμου στην οποία μεγαλώνουν, αλλά και να τονίσει την ιδέα της ενότητας και εκτίμησης για τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έδειξαν να έχουν κάνει βελτίωση σε θέματα ενσωμάτωσης της διφορετικότητας στη σχολική κοινότητα και αλλού. Έδειξαν να καταλαβαίνουν το πόσο διαφορετικοί αλλά και πόσο όμοιοι είμαστε αν μπορέσουμε να αποδεχτούμε τέσσερεις διαφορετικές έννοιες που είναι η διαφορετικότητα, η ενότητα, η αρμονία, και η ανεκτικότητα.

Η α΄ομάδα έδειξε να έχει αναπτύξει την κριτική της διάθεση απέναντι σε στερεοτυπικές αντιλήψεις , αλλά να προτείνει και σχέδια δράσης έτσι ώστε να ενεργοποιήσουν και άλλους μαθητές.

Η β΄ομάδα, έδειξε επίσης βελτίωση και απάντησε στα ερωτήματα που είχε θέσει στο στάδιο 2 της μεθόδου. Δεν πρότεινε όμως κάποιο σχέδιο δράσης αλλά και έδειξε και κάποια προκατάληψη στο αν θα έχει κάποιο  αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα.



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΚΑΣΣΑΡΑ

Στόχος δράσης

Εμπλοκή των μαθητών σε πολιτιστικά θέματα και συγκεκριμένα σε θέματα ισότητας και ανισότητας- Ενσυναίσθηση

Χρόνος δράσης

5 μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας