menu

Σύνδεση | Εγγραφή

45Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Εκπαίδευση - γεφυροποιός σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Εκπαίδευση - γεφυροποιός σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

 

Στις δύο τάξεις του 2/θεσίου  45ου  Δημοτικού  σχολείου Λάρισας, οι μαθητές προέρχονται από 13 χώρες της Ευρώπης,Ασίας και Αφρικής. 

Λόγω της πολυπολιτισμικότητας των τάξεων, η κοινή συνιστώσα  που μας κάνει να δουλεύουμε σε μια κοινή σταθερά είναι λέξεις ή εκφράσεις που είναι κοινές στους λαούς.

Γι ΄αυτό σε μια από τις δράσεις μας ,οι μαθητές εκφράστηκαν σε χαρτί του μέτρου στα ελληνικά γράφοντας μια λέξη που τους χαρακτηρίζει και τους θυμίζει κάτι σημαντικό γι΄αυτούς.

Κατόπιν την έγραψαν στην μητρική τους γλώσσα και την υπέγραψαν με τα ονόματά τους.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες της φετινής σχολικής χρονιάς 2022-2023 ενημερώθηκαν, έμαθαν, συνεργάστηκαν, δραστηριοποιήθηκαν. Εξέφρασαν τα συναισθήματά τους και τις επιθυμίες τους μέσα στο φιλικό και οικείο περιβάλλον του σχολείου, κοινωνικοποιήθηκαν και έδωσαν στις δράσεις τον καλύτερο εαυτό τους. Η επαφή τους με την εκπαίδευση τους άνοιξε τον δρόμο σε μια διαφορετική διαδρομή στη ζωή τους. Συνοπτικά θα λέγαμε ότι η διάχυση της γνώσης σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα ενισχύει και θωρακίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων και ειδικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. 



Συνεργασίες

Συνεργάτες στις δράσεις μας ήταν εικαστικοί από το 2ο ΣΔΕ Φυλακών Λάρισας, ΚΠΕ Θεσσαλίας,Θήβας,Πιερίας, Α/θμια Εκπ/ση Λάρισας, Μουσεία της πόλης Λάρισας, 2ο Ειδικό Σχολείο Λάρισας,

Τμήμα διατροφολογίας Πανεπιστημίου Τρικάλων,ARSIS,Δημόσια βιβλιοθήκη Λάρισας "Κων/νος Κούμας", Πρόγραμμα etwinning- συνεργασία τριών Δημοτικών Σχολείων Φυλακών - Λάρισας, Ελεώνα, Κορυδαλλού, Επιστήμονες, εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Τμήμα Λάρισας) , Γιατροί της Καρδιάς κ.α.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τράντας Γεώργιος, Καΐπη Γραμματή, Γουματιανός Ξενοφών

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η διάχυση των μηνυμάτων του σχολείου μας έγινε μέσω των Κοινωνικών δικτύων facebook, blog του σχολείου, mail, Πίνακα ενημερώσεων των δράσεων σε χώρο κοινής θέας στο σχολείο, μέσω της πλατφόρμας etwinning, με φωτογραφίες που στάλθηκαν σε διάφορους φορείς της πόλης Λάρισας , με αφίσες, padlet.


Στόχος δράσης

Η ανάδειξη της αναγκαιότητας της εκπαίδευσης των έγκλειστων μαθητών και βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους. Οι μαθητές του σχολείου έχουν βιώσει αρνητικές μαθησιακές εμπειρίες και επώδυνες κοινωνικές καταστάσεις που είχαν ως συνέπεια τη σχολική διαρροή. Μέσω της ενσυναίσθησης, της καταγραφής των μαθησιακών αναγκών και ικανοτήτων τους, θα επιχειρηθεί η άρση των εμποδίων και η ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης τους.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές , εκπαιδευτικοί

Χρόνος δράσης

Σχολική χρονιά

Τόπος Δράσης

Λάρισα

Δίκτυο

Το σχολείο μας εντάχθηκε σε σχολικά δίκτυα ΚΠΕ στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας