menu

Σύνδεση | Εγγραφή

12o Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Αποδοχή

Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Αποδοχή
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πρόγραμμα αυτό εργαστήκαμε μαθητές κι εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί, ξεκινώντας τον Νοέμβριο του 2023 συμμετέχοντας σε ένα αντίστοιχο συνεργατικό πρόγραμμα στα πλαίσια του θεσμού του ETWINNING.

Τα παιδιά από την αρχή έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία ομάδων και την παραγωγή του υλικού μας:

  • Δημιούργησαν ζωγραφιές χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους προκειμένου να αποτυπώσουν τις αξίες που αναδεικνύει ο 16ος ΣΒΑ
  • Παρουσίασαν τις ζωγραφιές στην ολομέλεια και ανέδειξαν τις καλύτερες δημιουργίες μέσω ψηφοφορίας
  • Οι μαθητές της Ε' ασχολήθηκαν διεξοδικά με το ποίημα του Γιάνν Ρίτσου, "Ειρήνη". Αφού γνώρισαν την ιστορία του ποιητή και της συγκεκριμένης δημιουργίας του, εικονογράφησαν κάθε στροφή του ποιήματος χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, αλλά και την Τεχνητή Μοημοσύνη (μετατροπή κειμένου σε εικόνα). Επίσης, μετέφρασαν το ποίημα και στα Αγγλικά. Τέλος, τα παιδιά κάθε ομάδας απήγγειλαν το ποίημα σε βίντεο σε διάφορα σημεία του σχολείου μας. 
  • Μαθήτριες της Στ' έγραψαν το ποίημα "The colours of Peace".
  • Οι μαθητές της Στ' έγραψαν μια σύντομη ιστορία για την αποδοχή που πρέπει να δείχνουμε στον συνάνθρωπό μας, ως προϋπόθεση για την διασφαλιση της νομιμότητας στον θεσμό του σχολείου.
  • Επίσης, μαθητές της Στ' δημιούργησαν το ποίημα "Το μικρό πουλάκι" για την Ειρήνη.
  • Τέλος, δημιουργήθηκε κόμικ κατά του bullying και της βίας στο σχολείο

Ο χρόνος για την παραγωγή του υλικού αφιερώθηκε τόσο κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, όσο και από τα παιδιά που συναντήθηκαν ομαδικά τα απογεύματα για να συνεργαστούν.

Το υλικό που προέκυψε από τις δράσεις μας, το συγκεντρώσαμε και το "εκδόσαμε" σε ψηφιακό περιοδικό, το οποίο μπορείτε να βρείτε στον σχετικό σύνδεσμο - ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (ΕΙΡΗΝΗ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΠΟΔΟΧΗ).


Στόχος δράσης

1) Οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον θεσμό του Ο.Η.Ε. και να μάθουν σε τι αφορά η Ατζέντα 2030, 2) Να γνωρίσουν τον 16ο στόχο και να παράγουν υλικό για την επίτευξή του αναπτύσσοντας δεξιότητες και αξίες που εκπροσωπεί αυτός ο στόχος: Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Νομιμότητ, 4) Η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από θέματα της καθημερινής ζωής που αφορούν τον 16ο στόχο. 5) Η έκφραση συναισθημάτων και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης μέσω της

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 10


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας