menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Εγώ κι εσύ μαζί φίλοι μοναδικοί.

Εγώ κι εσύ μαζί φίλοι μοναδικοί.
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5o Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Το 5ο 2/θ ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής βρίσκεται επί της οδού Γ. Ρίτσου 9, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Βασιλείου Μελά για την προσχολική αγωγή και εγκαινιάστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1995. Διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας κι έναν μεγάλο, όμορφο αύλειο χώρο. Ο Σύλλογος Διδασκόντων οραματίζεται ένα σχολείο: Με ιδανικές υλικές και παιδαγωγικές συνθήκες που θα προάγουν τη μαθησιακή διαδικασία, συνθήκες που αξίζουν όλα τα παιδιά αυτού του τόπου. Όπου μαθητές/τριες, γονείς κι εκπαιδευτικοί θα αποδέχονται τη διαφορετικότητα, καθώς είμαστε όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί και μοναδικοί. Με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, με βάση τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Με πρωταρχικό στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής που θα αποτελέσουν εφόδια στο μέλλον για μια πετυχημένη, παραγωγική κι ευτυχισμένη ζωή, μέσα από καινοτόμες δράσεις. Ανοιχτό στην κοινωνία μέσα από οργανωμένες δράσεις, σε συνεργασία με διάφορους φορείς της ευρύτερης κοινωνίας.


Διευθυντής Σχολείου

Μαλαματή Πονηρίδου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια των Εργαστήριων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα σ τον άξονα Ευ ζην, υλοποιήθηκε ένα  πρόγραμμα το οποίο διήρκησε από 10 Οκτωβρίου 2022 έως 30 Νοεμβρίου 2022. Ο τίτλος του ήταν « Εγώ κι εσύ μαζί, φίλοι μοναδικοί» και συμμετείχαν σε αυτό 49 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί. Κατά τη διάρκεια του οι μαθητές ανέπτυξαν ποικίλες δεξιότητες: Κοινωνικές δεξιότητες, συνεργασία, επικοινωνία, κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση και ευαισθησία, διαχείριση συναισθημάτων, δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων κ.α Στην κατηγορία μαθητικές δημιουργίες το 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής συμμετέχει με τα ομαδικά έργα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του.


Στόχος δράσης

Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων συνεργασίας με φίλους και συμμαθητές, παράγοντας ένα συγκεκριμένο έργο. Ανάπτυξη αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας(ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών). Επίλυση προβλημάτων συνεργατικά και δημιουργικά. Μύηση των παιδιών σε διαδικασίες, μέσα από τις οποίες μαθαίνουν να συνυπάρχουν. Αναγνώριση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας. Καλλιέργεια ενσυναίσθησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας