menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Έγώ - Εσύ - Εμείς!

Έγώ - Εσύ - Εμείς!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία 2022, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ορεστιάδας σε συνεργασία με μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, δημιούργησαν ένα βίντεο με σκοπό να τονίσουν τη σημασία της αποδοχής και της συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία.

Η φιλόλογος του σχολείου έγραψε ένα ποίημα, το οποιο μελοποιήθηκε με τη βοήθεια μουσικών του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας και στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια μεικτή χορωδία αποτελούμενη απο μαθητές της Ειδικής και Τυπικής εκπαίδευσης.


Αποτελέσματα / επίδραση

Αρχικά τα αποτελέσματα ήταν ορατά στους μαθητές των δύο σχολείων, οι οποίοι εργάστηκαν ως μία ομάδα, καθώς η δράση αυτή αποτέλεσε την αρχή για την μετέπειτα συνεργασία των δύο σχολείων και σε άλλες δράσεις, ενισχύοντας έτσι την ενσωμάτωση, την συμπερίληψη και την δημιουργία φιλικων σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Επίσης, η δράση δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τοπική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας.



Συνεργασίες

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ορεστιάδας - 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας - Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μπαχτσεβανίδου Αναστασία, Λεύκελη Χρυσούλα, Γουγουσάκη Ροδόπη, Ζάχαρη Ζηνοβία, Ραχωβίτσα Φανή, Μελαχροινάκη Ματίνα, Λουκατάρη Αλεξάνδρα, Καρτερολιώτη Χρυσαυγή, Μπάτσιος Χρήστος, Πουλιώνης Ευάγγελος, Παχατουρίδου Αικατερίνη, Παπαζώτου Αικατερίνη, Τσιαφάκη Χριστίνα, Πουλιανίτης Ιωάννης, Τζαννετάκου Παρασκευή, Ιωαννίδου Ιωάννα, Χιώτη Αγγελική, Κουκουζίκα Μαριάνα, Ντουρανίδου Μαρίνα, Θεοδωράτου Ευαγγελία, Τιαλοπούλου Θεοδώρα

Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση της κοινότητας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος 2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας