menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Edison, come and play with us!

Edison, come and play with us!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


Διευθυντής Σχολείου

Σταματία Μαντικού

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου eTwinning STEM 3.0  «Edison, come and play with us»,  έχουμε τη χαρά εφέτος να συνεργαζόμαστε με σημαντικούς ανθρώπους από τα σχολεία:

2nd Primary School of Karditsa (Ελλάδα),  Agrupamento de Escolas de Valongo do Vouga (Πορτογαλία),  Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Τουρκία),   DIMOTIKO SXOLEIO KOMPOTADWN-MEXIATWN (Ελλάδα),   4th Primary school of Karditsa.

  Ένα μικρό ρομπότ, ο Έντισον, μας συναντά, μας ξεναγεί σε αυτά τα  διαφορετικά μέρη και  μας βοηθά να κάνουμε δραστηριότητες σχετικές με το νερό αρχικά και με θέματα αειφορίας γενικότερα. Θα κάνουμε νέους ηλεκτρονικούς φίλους και θα ταξιδέψουμε σε όλη την Ευρώπη.

  Θα θέλαμε να εμπλέξουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές  μας στην προσπάθεια να μάθουν πώς να το χρησιμοποιούν, μαθαίνοντας ταυτόχρονα μαζί του! Θα δουλέψουμε μαζί στον προγραμματισμό του Έντισον και θα τον παρακολουθήσουμε να εκτελεί τις εντολές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες μας! Το πρόγραμμα έχει σχέση με την Εκπαιδευτική Ρομποτική και τον Προγραμματισμό. Αρωγοί μας στέκονται τα εργαλεία του Web 2.0 και το eTwinning, η κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη, που φιλοξενείται στην Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Σχολικής Εκπαίδευσης (ESEP).

  Ξεκινώντας από τα γεωγραφικά στοιχεία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, θα «πλεύσουμε» με ούριο και δημιουργικό άνεμο σε νέα ή άγνωστα λιμάνια, όπου μας περιμένουν γνώσεις, εμπειρίες και έντονα συναισθήματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα δραστηριοποιηθούν με κύριο στόχο τη διαχείριση περιβαλλοντικών και επιστημονικών ζητημάτων, σε συνεργασία βεβαίως με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

  Προχωρώντας, λοιπόν από το τοπικό στο οικουμενικό, αφήνουμε τα σχολεία μας να γίνουν πρεσβευτές καλής πρακτικής και δημιουργικής φιλίας μεταξύ των λαών του κόσμου!


Αποτελέσματα / επίδραση

Γνωριμία με το ρομπότ Edison, τη ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Έρευνα, κατανόηση των υδάτινων στοιχείων της περιοχής μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επικοινωνία, συνεργασία με άλλα σχολεία αλλά και την τοπικά κοινωνία.



Συνεργασίες

  1. Τα άλλα σχολεία του έργου είναι:

2nd Primary School of Karditsa

Agrupamento de Escolas de Valongo do Vouga (Πορτογαλία)

Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Τουρκία)

DIMOTIKO SXOLEIO KOMPOTADWN-MEXIATWN

4th Primary school of Karditsa


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σπυριδούλα Κώστα, Ασημίνα Σαρρή, Ευαγγελία Λιβανίου, Σταματία Μαντικού, Ιωάννα Μάττου, Κατερίνα Χούλη, Σταματία Κλάγγου

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΔΙΚΤΥΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Α) etwinning

b) http://2oprotypopeiramatiko-rodou.blogspot.com/


Στόχος δράσης

Το 2ο Πειραματικό Δ.Σ Ρόδου ως αειφόρο σχολείο λειτουργεί και οργανώνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της αειφορίας (πολιτικής, πολιτιστικής, οικολογικής, οικονομικής, ατομικής) (Καλαϊτζίδης & Νομικού, 2013). Ενσωματώνει την οπτική της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του, στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική κοινότητα. Οι επιδιωκόμενοι μαθησιακοί μας στόχοι αναφέρονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, δεξιοτήτων της τεχνολογίας, της μηχανικής και της επιστήμης, όπως επίσης και δεξιοτήτων του νου. Αναλυτικότερα, οι μαθησιακοί στόχοι πραγματεύονται την καλλιέργεια δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα (4cs),την ψηφιακή μάθηση και την παραγωγική μάθηση μέσω των τεχνών και της δημιουργικότητας. Ακόμη, θεμελιώδης διδακτικός μας στόχος είναι η κατάκτηση δεξιοτήτων που σχετίζονται με την τεχνολογία, τη διαχείριση των Μέσων (Media) και τη ρομποτική, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουμε στη διαμόρφωση ρουτίνων σκέψης, αναστοχασμού και υπολογιστικής σκέψης στους μαθητές μας. Επίσης, αξιοποιώντας την αγγλική γλώσσα όπου απαιτείται, προάγονται οι επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών σε αυθεντικά περιβάλλοντα μάθησης. Επιπλέον, οι στόχοι μας σχετίζονται με τα γεωγραφικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας. Τέλος, σκοπεύουμε χρησιμοποιώντας το Εντισον να προσεγγίσουμε στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, Εκπαιδευτικοί σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, ευρύτερη τοπική κοινωνία

Χρόνος δράσης

Εισαγωγή Επιπλέον Φωτογραφίας. Δεν επιλέχθηκε κανένα αρχείο.

Τόπος Δράσης

Ρόδος

Δίκτυο

Α) etwinning

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας