menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1o Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

eco - bag

eco - bag
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η βασικότερη διάσταση  της δράσης  ήταν η δημιουργία – κατασκευή μιας ‘’eco – bag ’’ από τους μαθητές με ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν ήδη στη διάθεσή τους με σκοπό τη χρησιμοποίηση της για ψώνια ή για να μεταφέρουν το σχολικό κολατσιό τους.

Ποτέ ξανά για ψώνια με πλαστικές ή χάρτινες σακούλες. Οι υφασμάτινες τσάντες έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελούν τον πιο έξυπνο και εύκολο τρόπο να μεταφέρεις κανείς όλα τα ψώνια από το σουπερμάρκετ, τη λαϊκή αγορά ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα, ακόμα και το κολατσιό του στο σχολείο ή την εργασία.

Η δραστηριότητα αυτή θα οδηγήσει στην κατανόηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την χρησιμοποίηση της πλαστικής σακούλας, την ρύπανση του περιβάλλοντος , ξηράς και θάλασσας καθώς και τις επιπτώσεις των μικροπλαστικών στην υγεία μας.


Στόχος δράσης

Ο Κεντρικός Άξονας του προγράμματος είναι οι τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί σε ξηρά και θάλασσα η χρήση της πλαστικής σακούλας καθώς και στην υγεία μας μέσω τον μικροπλαστικών σωματιδίων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας