menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Δύο βιβλία για το περιβάλλον που απευθύνονται σε όλους: "Πολύτιμο είναι το νερό, προσέχω να μην το σπαταλώ", "Ενέργεια εξοικονομώ, τον πλανήτη βοηθώ"

Δύο βιβλία για το περιβάλλον που απευθύνονται σε όλους: "Πολύτιμο είναι το νερό, προσέχω να μην το σπαταλώ", "Ενέργεια εξοικονομώ, τον πλανήτη βοηθώ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

To σχολείο μας βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή των Χανίων. Συμμετέχει από το 2014 στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» και έχει βραβευτεί για τις δράσεις του με τη Σημαία της Αειφορίας από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Παράλληλα συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Με τη ματιά στραμμένη στους 8 πυλώνες της Αειφορίας, αλλά και στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλοι μαζί αποφασίζουμε δημοκρατικά και ενεργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των ανθρώπων (σημερινών και μελλοντικών) σε όλο τον κόσμο. Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη που τώρα κρατάμε στην αγκαλιά μας και που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και προσπαθούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που ονειρευόμαστε!


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Χιωτάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, το οποίο αφορούσε στη συμπερίληψη, αποφασίσαμε να γίνουμε δημιουργοί βιβλίων που να μπορούν να διαβαστούν από όλους, ανεξάρτητα από την σωματική, γνωστική, πολιτισμική, κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Η ιδέα για την κατασκευή τους γεννήθηκε από την τεχνική που χρησιμοποιεί στα βιβλία του o συγγραφέας, γραφίστας και εκδότης Patrick George. Σε αυτά, η διάφανη σελίδα που υπάρχει σε κάθε άνοιγμα, γυρίζοντας αριστερά αλλάζει την εικόνα «μαγικά», καθώς μεταφέρονται στοιχεία στην αντίθετη πλευρά! Πρόκειται για βιβλία έξυπνα και διασκεδαστικά  που μπορούν όλοι να τα χαρούν, είτε είναι μικροί, είτε είναι μεγάλοι, ενώ η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο για να «ταξιδέψεις» μαζί τους αφού οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους. Τα στοιχεία αυτά ήταν που άρεσαν στα παιδιά, δίνοντάς τους έμπνευση ώστε να δημιουργήσουν με παρόμοιο τρόπο τα δικά τους βιβλία.

Με τα περιβαλλοντικά ζητήματα να μας απασχολούν, οι μικροί μας καλλιτέχνες ευαισθητοποιημένοι σε  θέματα σοβαρά και επίκαιρα, την υπερκατανάλωση του νερού και την αλόγιστη χρήση ενέργειας, επέλεξαν να προβάλλουν μέσα από τις ζωγραφιές τους πρακτικές εξοικονόμησής τους. Σε αυτά οι εικόνες μεταφέρουν μηνύματα,  διαμορφώνοντας συμπεριφορές για το καλό του πλανήτη.

Μπορείτε να δείτε τα δημιουργήματά μας πατώντας «Πολύτιμο είναι το νερό, προσέχω να μην το σπαταλώ» και «Ενέργεια εξοικονομώ, τον πλανήτη βοηθώ!»


ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ανάρτηση των βιβλίων μας

Σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στις 6 Μαΐου 2023, τα τρία σχολεία του νομού Χανίων που συνεργαστήκαμε στο συγκριμένο Εργαστήριο Δεξιοτήτων, θα δωρίσουμε τα βιβλία που δημιουργήσαμε στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, με την ελπίδα να έρθουν πολλά παιδιά σε επαφή με εναλλακτικές μορφές βιβλίων που προωθούν την συμπερίληψη.


Στόχος δράσης

Η δημιουργία των δικών μας βιβλίων που «αγκαλιάζουν» την συμπερίληψη και που είναι προσβάσιμα από όλους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 3

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας