menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ο Μικρός Παράδεισος

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Ας δώσουμε τέλος στην πείνα

Ας δώσουμε τέλος στην πείνα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητήσαμε την συνδρομή των γονεών του σχολείου μας για τη συγκέντρωση τροφίμων, με σκοπό τη διάθεσή τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε 60 κιλά ρύζι, 19 κιλά μακαρόνια, 38 κιλά κριθαράκι και 246 συσκευασίες γάλακτος. 

Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους  μας που βρίσκονται σε ανάγκη (για πυρόπληκτους, για τους σεισμοπαθείς, για τον πόλεμο στην Ουκρανία), οι γονείς είναι εξοικειωμένοι με τη διαδιακασία και ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Τα τρόφιμα στο σχολείο τα έφερναν τα ίδια τα παιδιά, τα συγκεντρώναμε, τα μετρούσαμε και τα καταγράφαμε έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε όλη την διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε να παραδωθούν τα τρόφιμα από τα ίδια τα παιδιά, έτσι ώστε να δουν μόνα τους που καταλήγουν και να ακούσουν από τους ίδιους τους υπεύθυνους το έργο που κάνουν. 

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε έμπρακτα στα παιδιά τι σημαίνει βοήθεια προς τον συνάθρωπο και να μπορούν και τα ίδια να συμμετέχουν βιωματικά σε αυτή την διαδικασία. Και η επιτυχία του εγχειρήματος φαινόταν στα μάτια τους, στο πόσο περήφανα ένιωθαν που έφερναν τρόφιμα στο σχολείο για να βοήθήσουν κάποιον άλλο συνάνθρωπό τους. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Ζητήσαμε την συνδρομή των γονεών για τη συγκέντρωση των τροφίμων και τα παραδώσαμε μαζί με τα παιδιά έτσι ώστε να καταλάβουν έμπρακτα και τα ίδια ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που στερούνται βασικών αγαθών, όπως είναι τα τρόφιμα, και ότι όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε. 



Συνεργασίες

Οι γονείς του σχολείου μας, Γηροκομείο Αθηνών, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χαλανδρίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βριλησσίων, Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος". 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αναστασία Μπούρα, Βασιλική Μέλου

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μέσω των εβδομαδιαίων περιλήψεων οι γονείς ενημερώνονταν για τα τρόφιμα που συγκεντρώναμε αλλά και για την παράδοσή τους από τα παιδιά, καθώς και μέσα από το blog του σχολείου μας. 


Στόχος δράσης

Κοινωνική προσφορά, καλές πρακτικές απέναντι στην κοινωνία, βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας, οι κοντινοί στο σχολείο μας δήμοι.

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος 2022 - Απρίλιος 2023

Τόπος Δράσης

Νομός Αττικής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας