menu

Σύνδεση | Εγγραφή

29ο Νηπιαγωγείο Σερρών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Δώσε αίμα - Δώσε Ζωή!

Δώσε αίμα  -  Δώσε Ζωή!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - ΔΩΣΕ ΖΩΗ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗ!
Μία απ' τις ευγενέστερες πράξεις του ανθρώπου είναι η εθελοντική αιμοδοσία που, χωρίς κόπο, χαρίζει τη ζωή σε κάποιον που κινδυνεύει.
Επεξεργαζόμαστε το βιβλίο "Τι ζητούσε μια φορά η Αλεπού στη Ρεματιά" του Κώστα Μάγου που εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ:
"Στο νοσοκομείο του δάσους φτάνει αιμόφυρτη η αλεπού. Το τραύμα στη φουντωτή ουρά της ήταν πολύ βαθύ και χρειαζόταν μετάγγιση το συντομότερο.
”Και πού πουλάνε αίμα; Να τρέξω να αγοράσω! Η Μαριλού είναι φίλη μου, δε με νοιάζουν τα χρήματα”, είπε μια πρασινοκέφαλη πάπια. “Το αίμα δεν το πουλάνε… Το αίμα προσφέρεται”, είπε ο μπούφος ο γιατρός. Και τότε ο γοργοπόδαρος λαγός, ο σκίουρος, η κουκουβάγια, η πρασινοκέφαλη πάπια, ο μπούφος κι η καρακάξα η νοσοκόμα έκαναν αυτό που έπρεπε για να βοηθήσουν τη φίλη τους την αλεπού…
Τότε, όλα τα ζώα πήραν τη σωστή απόφαση"
Μέσα από αυτό το υπέροχο βιβλίο του ΕΚΕΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, με παιχνιώδεις δράσεις, τα παιδιά γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η εθελοντική αιμοδοσία! Συνειδητοποιούν την αξία της αλληλεγγύης , της προσφοράς και του εθελοντισμού!
Αυτή είναι η αφίσα μας και το ποίημα για την εθελοντικη αιμοδοσία που φτιάξαμε με τα παιδιά!

Στόχος δράσης

Δώσε αίμα .... Δώσε Ζωή! Γίνε εθελοντής αιμοδότης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας