menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Δωρεά βιβλίων στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους»

Δωρεά βιβλίων στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή το


Διευθυντής Σχολείου

Έρι Μαντά

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει το Σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε δωρεά συνολικά 764 ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους». Τα βιβλία είχαν διατεθεί από μαθητές και γονείς της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για τους σκοπούς του Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar που πραγματοποιήθηκε το 2019. Όσα δεν πωλήθηκαν, είχαν αποθηκευτεί για να χρησιμοποιηθούν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το 2020, που δεν υλοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID – 19. Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Σχολείου τα βιβλία αυτά να αξιοποιηθούν για κοινωνικούς σκοπούς και να υποστηρίξουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Συγκεκριμένα στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» διατέθηκαν 490 τίτλοι βιβλίων και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους» προσφέρθηκαν 274 και καλύπτουν ευρεία θεματολογία – ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία, ιστορία, επιστήμη, πολιτική κ.α.

Τα «Παιδικά Χωριά SOS» (https://sos-villages.gr/) είναι μια διεθνής οργάνωση που με τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών, υποστηρικτών  και φίλων διασφαλίζει ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο αγάπη για κάθε παιδί και υποστηρίζει τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες παρά τις όποιες αντιξοότητες. «Σήμερα, τα «Παιδικά Χωριά SOS» λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες.»

Ο Οργανισμός «Διαβάζω για τους Άλλους» (https://www.giatousallous.org/) ιδρύθηκε το 2015 έχοντας ως όραμα και ως αποστολή τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών με αρχικό στόχο την ηχογράφηση βιβλίων για άτομα με προβλήματα όρασης. Σήμερα ο Οργανισμός παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ανάγνωσης σε τρεις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης), έχει καταφέρει να ηχογραφήσει περισσότερα από 100 ακουστικά βιβλία, να κρατήσει συντροφιά σε παραπάνω από 630 ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων – περισσότερες από 4.196 φορές – καθώς και μέσα από εξατομικευμένες αναγνώσεις σε 22 άτομα – περίπου 604 ωριαίες αναγνώσεις – και να υλοποιήσει πολυαισθητηριακά βιωματικά εργαστήρια για 625 παιδιά σε 25 σχολεία όλων των βαθμίδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το κοινωνικό πρόβλημα της μη ισότιμης πρόσβασης των τυφλών στη γνώση.

Το Πρόγραμμα «Δράσεις για Όλους» (https://anagennisi.edu.gr/to-sholeio/etairiki-koinoniki-eythini/) αποτελεί ένα σύνολο ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω των οποίων οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύονται στον ρόλο του Κοινωνικά Υπεύθυνου Πολίτη, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και ανθρωποκεντρικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον

 

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Πραγματοποιήθηκε δωρεά συνολικά 764 ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους».

Συγκεκριμένα στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» διατέθηκαν 490 τίτλοι βιβλίων και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους» προσφέρθηκαν 274 και καλύπτουν ευρεία θεματολογία – ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία, ιστορία, επιστήμη, πολιτική κ.α.Συνεργασίες

«Παιδικά Χωριά SOS Βάρης»

Οργανισμός «Διαβάζω για τους Άλλους»


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ισίδωρος Σιδέρης - Όλγα Κηπιώτη - Ιωάννης Καλαϊτζίδης

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μέσω Newsletter και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης


Στόχος δράσης

Υποστήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές - Γονείς - Εκπαιδευτικοί

Χρόνος δράσης

Μάρτιο 2021

Τόπος Δράσης

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας