menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Δράση δεντροφύτευσης και καθαρισμού

Δράση δεντροφύτευσης και καθαρισμού
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το Αειφόρο Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας είναι ένα ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο με έντονη κοινωνικοπολιτιστική και περιβαλλοντική δράση. Συμμετέχει ενεργά στα διεθνή δίκτυα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ» καθώς και σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις. Έχει αποσπάσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις και βραβεία σε συνεργατικά προγράμματα και διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με τη σημαία eTwinning School. Απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Safer Internet Day (SID2020), ετικέτα Silver eSafety Label από το European Schoolnet για τις πρακτικές και δράσεις σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια καθώς και Gold και Platinum βραβεία στα EDUCATION LEADERS AWARDS (2020,2021,2022). Υπάρχει άριστη και συνεχής συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με τοπικούς φορείς (Δήμος, Δασαρχείο, Λιμενικό, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Μουσεία). Τα μηνύματά μας διαχέονται μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου, τη σελίδας μας στο facebook και τις δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ.


Διευθυντής Σχολείου

Παρασκευή Μιλούλη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Τα παιδιά του Αειφόρου Νηπιαγωγείου Λίμνης «Οι Προστάτες του Περιβάλλοντος» μαζί με τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους συμμετείχαν σε εθελοντική δράση δενδροφύτευσης και καθαρισμού διαφόρων περιοχών που οργανώθηκε από το Δασαρχείο Λίμνης, την Α.Μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ, τα ψυχοκοινωνικά κλιμάκια της ομοσπονδίας ΑΡΓΩ και τη Δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, το σχολείο μας ανέλαβε-κατόπιν συνεννόησης με τον Δασάρχη της Λίμνης- τη δενδροφύτευση και τον καθαρισμό στην περιοχή «Θεατράκι» στη Λίμνη, έναν αγαπημένο, πανέμορφο χώρο αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην είσοδο της κωμόπολης, όπου δυστυχώς είχαν καεί σχεδόν όλα τα δέντρα στην καταστροφική πυρκαγιά, τον Αύγουστο του 2021.

Φυτέψαμε δέντρα και καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο. Τα παιδιά δούλεψαν ακατάπαυστα για ώρες, δίνοντας το παράδειγμα, ως ενεργοί μελλοντικοί πολίτες που νοιάζονται για τον τόπο τους και το περιβάλλον του.

Νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια για τους μαθητές/τριες μας!

https://youtu.be/1y0OKH_OD94


Αποτελέσματα / επίδραση

Πέρα από τα προφανή οφέλη της βιωματικής μάθησης στο πεδίο, τα παιδιά ένιωσαν τη χαρά της προσφοράς, της δημιουργίας και την  ικανοποίηση  ότι συνέβαλλαν στην αποκατάσταση της καμένης γης και στην αναγέννηση των δέντρων.

Ένα άλλο σημαντικό αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας και της ενεργητικής συμμετοχής των νηπίων σε δράσεις της  τοπικής κοινωνίας που τα προετοιμάζει και θέτει τις βάσεις ώστε να λειτουργούν από αυτήν την ηλικία ως ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον του τόπου τους.



Συνεργασίες

  • Γονείς & Κηδεμόνες
  • Δασαρχείο Λίμνης
  • Α.Μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ
  • Ψυχοκοινωνικά κλιμάκια της ομοσπονδίας ΑΡΓΩ
  • Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παρασκευή Μιλούλη, Αυγή Τουλκιαρίδου, Ιωάννα Αγιασοφίτη, Ελένη Κουτσάφτη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

  • Ιστοσελίδα του σχολείου

http://nip-limnis.eyv.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/kainotoma-programmata/mathaino-gia-ta-dasi/613-ethelontiki-drasi-dentrofytefsis-kai-katharismou

  • Σελίδα του σχολείου στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

https://www.facebook.com/nipiagvgeio.limnis/posts/pfbid06syhcBLRkmHpiqWS9wjqpsh5pfJTsVNDbg5XRbg6kXKfeRoL4jg5KHtPArMmPsgsl

  • Ενημερωτική σελίδα «Βόρεια Εύβοια»

https://www.facebook.com/northevvoia/posts/pfbid02qkUPqJEySd5AX41XSZfPuyhVxyfcv9eQLy5Je9ce6hKdYVj6zisekYCDZkBvkbeBl

  • Ομάδα στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης "Κοινότητα Λίμνης"

https://www.facebook.com/groups/1601581113387687/posts/3056490097896774/


Στόχος δράσης

Να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές/τριες τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον τους, να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να δραστηριοποιηθούν ώστε να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Χρόνος δράσης

Απρίλιος 2022

Τόπος Δράσης

Λίμνη Ευβοίας

Δίκτυο

"ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ" “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 6


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας