menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


Διευθυντής Σχολείου

Σταματία Μαντικού

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το 2ο Πειραματικό Δ.Σ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  δικτύου σχολείων με θέμα τη Σχολική βία η οποία εμφανίζεται κυρίως, με τη μορφή του σχολικού εκφοβισμού (bullying), και τη διερεύνηση των σχέσεων μαθητών/τριων σε σχέση με αυτό το φαινόμενο σε συνεργασία με το κέντρο της Διόδου –Ρόδου πραγματοποίησε ημερίδα ώστε να κατανοήσουν οι εκπαιδευτικοί τόσο του 2ου Πειραμτικού Δ.Σ ,όσο και των συνεργαζόμενων σχολείων το σύνθετο αυτό φαινόμενο το οποίο αναφέρεται σε σωματική (σπρωξίματα, κλωτσιές, μπουνιές), συναισθηματική, ή λεκτική επίθεση (κοροϊδία, βρισιές, σαρκασμό, χειρονομίες, συκοφαντίες, γελοιοποίηση, απειλές), σεξουαλικό (ανεπιθύμητο άγγιγμα, προσβλητικά μηνύματα, λεκτική παρενόχληση) και ηλεκτρονικό εκφοβισμό (κακόβουλα sms, κλήσεις, e-mail, chat με απειλητικό περιεχόμενο).

   Διοργανώθηκαν ημερίδες με πρωτοβουλία του 2ου Πειραματικού Δ.Σ Ρόδου  από το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ»:

Α)2021-2022 με θέμα τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο σχολικό χώρο, το οποίο απευθυνόταν σε  όλους τους συνεργαζόμενους  εκπαιδευτικούς από όλα τα νησιά που συγκροτούν τις ομάδες δράσεις.

Β) 2022-2023 ΘΕΜΑ: Όρια και κανόνες για τους μαθητές. Υλικό Πρόληψης
Στο πλαίσιο του Δικτύου της Ενδοσχολικής Βίας και της κοινής μας ανησυχίας για τον
εντοπισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου


Στόχος δράσης

Η σχολική μας μονάδα ως Αειφόρο Σχολείο τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με ποικίλες προκλήσεις και προβλήματα που ενισχύθηκαν λόγο της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που πλήττει τον πλανήτη μας έχοντας άμεσες, βαθμιαίες και έμμεσες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του μαθητικού πληθυσμού .Ένα από αυτά είναι η αύξηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο σχολείων του νησιωτικού συμπλέγματος της Δωδεκανήσου, που θα επιδιώκει τη συνεργατική διαχείριση της ενδοσχολικής βίας, έτσι ώστε να καταστεί περισσότερο εφικτή η πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Σε αυτό το δίκτυο το 2ο Πειραματικό Δ.Σ ως διαμεσολαβητής θα συντονίζει τις κοινές δράσεις των συμμετεχόντων σχολείων. Το κοινό σχέδιο ενημέρωσης /επιμόρφωσης των γονέων –κηδεμόνων τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος της επόμενη σχολικής χρονιάς 2023-2024.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 3

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας