menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Διαφορετικοί μα...ίσοι!

Διαφορετικοί μα...ίσοι!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην Αρίσβη Λέσβου, είναι διθέσιο ,έχει δύο Υποχρεωτικά Πρωινά τμήματα και δύο Προαιρετικά Ολοήμερα τμήματα.


Διευθυντής Σχολείου

Ανέζα Κοχλιαρίδου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στις 3 Δεκεμβρίου τιμήσαμε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με ποικίλες δράσεις.

Συζητήσαμε για την σημασία της ημέρας αυτής,για τις δυσκολίες, τις ανάγκες αλλά και τις ικανότητες και τα δικαιώματα των ατόμων αυτών .

Αναφερθήκαμε στους ζωγράφους που δημιουργούν έργα τέχνης με το στόμα και το πόδι. Είδαμε κάρτες και ημερολόγια ζωγραφισμένα με τους παραπάνω τρόπους , σχολιάσαμε ένα έργο, του δώσαμε κάποιους πιθανούς τίτλους και το αντιγράψαμε.

Προσπαθήσαμε επίσης, να βιώσουμε τις δυσκολίες των Ατόμων με Αναπηρία, είτε κινούμενοι με κλειστά μάτια μέσα στην αίθουσά μας, είτε ζωγραφίζοντας με το στόμα.

Διαβάσαμε την υπέροχη ιστορία της Αργυρώς  (Τζιν Γουίλλις, Η Αργυρώ γελάει,
απόδοση Φίλιππος Μανδηλαράς, εκδ. Πατάκη) και μιλήσαμε για τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η Αργυρώ αν ερχόταν στο δικό μας νηπιαγωγείο (πρόσβαση,κίνηση στην τάξη,υγιεινή κλπ.). Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις και μετά ζωγραφίσαμε τι θα μας άρεσε να κάνουμε με την Αργυρώ.

Όλες τις δράσεις μας τις επικοινωνήσαμε στους γονείς και τους φίλους μας μέσα από το ιστολόγιό μας

 

 

 

Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά προβληματίστηκαν, εντόπισαν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και έδειξαν να τις αποδέχονται και να τις σέβονται. Ανέπτυξαν απόψεις και ιδέες για την μείωση των ανισοτήτων και την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία τόσο στο σχολείο όσο και σε άλλες δραστηριότητες. Ο σεβασμός τους στα ανθρώπινα δικαιώματα ενισχύθηκε, όπως και η αυτοαντίληψη και η αυτοεκτίμησή τους.



Συνεργασίες

Συνεργασία με γονείς


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ισμήνη- Ειρήνη Τσιριπλή, Δέσποινα Χαμαλέλλη

Στόχος δράσης

1.Να αναγνωρίσουν, να αποδεχτούν και να σεβαστούν την διαφορετικότητα 2.Να αντιληφθούν την μοναδικότητά τους 3.Να αποκτήσουν στάσεις και συμπεριφορές που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί «πολίτες» του κόσμου μακρυά από κάθε προκατάληψη. 4.Να λειτουργούν μέσα σε ομάδα 5. Να καλλιεργήσουν την φαντασία και την προσωπική τους έκφραση 6.Να αποκτήσουν θετικά συναισθήματα και αυτοπεποίθηση.

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας