menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Αρετή Βογιατζή Μελαδίνη

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Διαφορετικοί εγώ κι εσύ όμως μαζί φίλοι καλοί και όλοι μια ομάδα δυνατή

Διαφορετικοί εγώ κι εσύ όμως μαζί φίλοι καλοί και όλοι μια ομάδα δυνατή
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Αρετή Βογιατζή Μελαδίνη

Το 1ο νηπιαγωγείο Προσοτσάνης είναι ένα 2/θέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο και βρίσκεται στο κέντρο της Προσοτσάνης. Λειτουργούν 2 πρωινά τμήματα κι ένα προαιρετικό. Στόχος μας είναι ένα σχολείο που δίνει έμφαση στην βιωματικότητα, προωθεί την ανανέωση γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής, μάθησης νου και τεχνολογίας. Αξιοποιεί τα ενδιαφέροντα, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή και επιδιώκει την ένταξη ως ισότιμων μελών όχι μόνο των μαθητών που προέρχονται από διαφορετικά εθνοπολιτισμικά περιβάλλοντα, αλλά και των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Καλλιεργεί την συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τον αλληλοσεβασμό και την δημιουργικότητα των μαθητών μέσα σ’ ένα κλίμα δημοκρατικής παιδείας, κοινωνικής ευθύνης κι ευαισθησίας και αειφόρου ανάπτυξης.


Διευθυντής Σχολείου

Γαζιώτου Ευαγγελία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Θέλοντας να βελτιώσουμε τις  σχέσεις μεταξύ των παιδιών, να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον μάθησης, να αναπτύξουμε και να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση εκαθώς αρκετές φορές παρατηρούμε συμπεριφορές που εμποδίζουν την ανάπτυξη ενός θετικού κλίματος στο σχολείο(συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, ενώ παρουσιάζονται φαινόμενα κοινωνικού και πολιτισμικού αποκλεισμού ορισμένων μαθητών) διαβάσαμε στα παιδιά το παραμύθι  “Το χρυσό μπαλόνι” της Αθανασίας Γαϊτανίδου ένα παραμύθι  για τη διαφορετικότητα. 


Στόχος δράσης

Να μάθουν να συνυπάρχουν μέσα σε μια ομάδα δημιουργώντας στην τάξη ένα κλίμα αποδοχής και αλληλοκατανόησης. Να κατανοήσουν ότι ο καθένας τους είναι διαφορετικός αλλά ξεχωριστός και σημαντικός. Να μπαίνουν στη θέση του άλλου (ενσυναίσθηση) και να μάθουν να τον/την αποδέχονται. Να αποκτήσουν αξίες ζωής και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα. Να σέβονται τους άλλους γι αυτό που είναι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας