menu

Σύνδεση | Εγγραφή

37 νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Σκοπός του προγράμματος  μας ,δημιουργική γραφή, είναι η καλλιέργεια της γλώσσας στο νηπιαγωγείο με ευχάριστο, ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο. Χρησιμοποιούμε τεχνικές της δημιουργικής γραφής προσαρμοσμένες στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.

Ξεκινάμε από απλές γλωσσικές ασκήσεις, ώστε τα νήπια να καταλάβουν τη δομή και τη λειτουργία της γλώσσας. Στην πορεία προχωράμε σε πιο σύνθετες παιγνιώδεις δραστηριότητες που απαιτούν φαντασία και

δημιουργικότητα. Φτιάχνουμε ιστορίες, ποιήματα, βιβλία.  Δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες εδώ. https://37nipiagogio-irakliou.blogspot.com/

Δημιουργούμε το δικό μας αλφαβητάρι με εικόνες από το παλιό σχολικό βιβλίο του 1970 και λόγια δικά μας.Για να διαβάσετε το αλφαβητάρι σε μορφή  ebook πατήστε παρακάτω:

Αλφαβητάρι για κάθε μέρα


Στόχος δράσης

• Γλωσσική καλλιέργεια-έκφραση λόγου • Ανάπτυξη της φαντασίας-δημιουργικότητας • Ανάπτυξη κριτικής σκέψης • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ,ομαδικότητας-συνεργασίας Το πρόγραμμα συνδέεται με το 4 παγκόσμιο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, συγκεκριμένα με το στόχο 4.1 που επιδιώκει: Έως το 2030, διασφάλιση ότι όλα τα κορίτσια και αγόρια θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική ανάπτυξη, φροντίδα και εκπαίδευση, έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ο αναδυόμενος γραμματισμός αναπτύσσεται όταν: 1. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους διαφορετικούς τρόπους παραγωγής νοήματος, αλλά και τις συμβάσεις που διαπνέουν τη δομή των διαφορετικών κειμένων. 2. Τα παιδιά εκπαιδεύονται ώστε να κατανοούν τα κείμενα, χρησιμοποιώντας και εξελίσσοντας τα δικά τους νοητικά μοντέλα όπως αυτά δημιουργούνται μέσα από τις προγενέστερες εμπειρίες και γνώσεις. 3. Τα παιδιά παράγουν κείμενα ώστε να καλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες. 4. Τα παιδιά λειτουργούν ως κριτικοί αναλυτές των κειμένων, καθώς τα ερμηνεύουν μέσα από διαφορετικές οπτικές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας