menu

Σύνδεση | Εγγραφή

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Δημιουργία Ψηφιακής Αφήγησης με θέμα τη γιορτή της άνοιξης.

Δημιουργία Ψηφιακής Αφήγησης με θέμα τη γιορτή της άνοιξης.
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που λειτουργεί εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου στο οποίο συστεγάζονται και δύο Ν/γεία (6ο & 26ο Ν/γείο Βόλου). Στο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν 280 μαθητές/-τριες. Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με το σχολείο και τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/13dimvol/


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΡΙΣΗΣ ΠΑΠΑIΩΑΝΝΟΥ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Εισαγωγή-Περιγραφή

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του σύγχρονου σχολείου αποτελεί η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους μαθητές/-τριες και η ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία και το μέλλον του πλανήτη μας.

Παράλληλα πεποίθησή μας είναι ότι όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες σήμερα, όπως η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη, η συνεργασία, η
ενσυναίσθηση ο σεβασμός, βρίσκονται σε μια σχέση αλληλεπίδρασης και γι' αυτό μέσα από τις δράσεις που επιλέγονται αντιμετωπίζονται ως ένα ενιαίο σύνολο εννοιών ιδεών και αξιών που διέπουν το μαθησιακό πλαίσιο και τις διδακτικές πρακτικές. 
Μέσα λοιπόν σε αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο και με αφορμή τα ζώα του δάσους που
γνωρίσαμε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή ιστορία και να στείλουμε το
δικό μας μήνυμα για το την αξία του δάσους και του οικοσυστήματος.

Μετά από συζήτηση στην ολομέλεια της τάξης οι μαθητές αποφάσισαν τα ζώα του δάσους που θα πρωταγωνιστήσουν στην ιστορία μας.
Στη συνέχεια στην αίθουσα των υπολογιστών στήσαμε σκηνικό που θα διαδραματιστεί η ιστορία μας, μέσα από διαφάνειες που δημιούργησαν τα παιδιά και το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευση για τη συγγραφή της ιστορίας.
Το επόμενο βήμα ήταν να χωριστούν σε ομάδες και με δημοκρατική συζήτηση η κάθε ομάδα επέλεξε τα ζωάκια που θα γράψουν τους διαλόγους και αντιστοιχούν σε κάθε
διαφάνεια.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι διάλογοι η εκπαιδευτικός συγκέντρωσε το υλικό και συνεργατικά όλη η τάξη προχώρησε σε διορθώσεις, ώστε να αποκτήσει το κείμενο ένα ενιαίο ύφος και ένα έμμετρο αφηγηματικό ρυθμό.
Η επόμενη φάση ήταν να μοιραστούν οι διάλογοι, να γίνουν οι απαραίτητές πρόβες και να δοθεί ένα χρώμα θεατρικότητας στην αφήγηση. 
Η δράση ολοκληρώθηκε με την ηχογράφηση της ιστορίας μας, την επιλογή της μουσικής επένδυσης και τη δημιουργία του τελικού βίντεο ευαισθητοποίησης της σχολικής μας κοινότητα.


Στόχος δράσης

1. Οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη για να αναλύουν και να δίνουν λύσεις σε προβλήματα. 2.Να διαμορφώσουν αξίες, στάσεις και δεξιότητες ενεργού πολίτη. 3. Να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τις οικογένειές τους και την κοινωνία γενικότερα για την αξία του δάσους ως πηγή ζωής για τον πλανήτη μας. 4. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν σε σχεδιασμό δράσεων για την προστασία των δασών και των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 5. Να συνειδητοποιήσουν τις ατομικές, αλλά και τις συλλογικές ευθύνες για θέματα σχετικά με το περιβάλλον. 6. Να προάγουν την αφηγηματική ικανότητά τους. 7. Να μάθουν να συνεργάζονται και να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα. 8. Να προωθηθεί η ατομική ενθάρρυνση, η αυτοεκτίμηση αλλά και η συλλογική πρωτοβουλία και δράση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας