menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου

Δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η ιδέα της δενδροφύτευσης, γεννήθηκε όταν κατά τη διάρκεια διδασκαλίας μαθημάτων που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων διαπιστώσαμε ότι οι μαθητές  ανησυχούν ιδιαίτερα για τις αρνητικές επιπτώσεις των ενεργειών του ανθρώπου στο περιβάλλον. Έτσι με την παρούσα βιωματική δράση καθώς και με αυτές που ήδη υλοποιούνται στο σχολείο μας στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και των εργαστηρίων δεξιοτήτων ή με άλλες που θα ακολουθήσουν, στοχεύουμε  να διδαχθούν τα παιδιά πώς μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και να μεταφέρουν όλα όσα μάθουν, δηλαδή το μήνυμα της οικολογίας, μέσα στο σπίτι και τις οικογένειές τους, όπου ομολογουμένως ασκούν αρκετή επιρροή.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η ευαισθητοποίηση και απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών/-τριών. Επίσης, διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου μετατρέποντάς το φιλικό προς το περιβάλλον.



Συνεργασίες

Για να επιτευχθεί η δεντροφύτευση, το σχολείο μας συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που παραχώρησε τα φυτά, με τη τοπική κοινότητα(Δήμος) που παραχώρησε μηχανήματα για την κατάλλη διαμόρφψση του χώρου αλλά και εθελοντές κατοίκους του χωριού.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΣΑΝΤΣΑΡΑΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΟΥΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ,ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΛΑΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Στόχος δράσης

Στόχος της δράσης είναι να αποκτήσουν οι μαθητές στάσεις και αξίες σεβασμού προς το περιβάλλον, με άλλα λόγια να αφυπνιστεί η οικολογική συνείδηση

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλη την σχολική κοινότητα(εκπαιδευτικούς και μαθητές) αλλά και στην τοπική κοινωνία της Κεφάλου.

Τόπος Δράσης

ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας