menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καλάθου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Δεν χρειάζεται να πας στον Άρη! Φύτεψε ένα κουκουνάρι!

Δεν χρειάζεται να πας στον Άρη! Φύτεψε ένα κουκουνάρι!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το πρόγραμμα « Δεν χρειάζεται να πας στον Άρη, φύτεψε ένα κουκουνάρι», ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο μέχρι, σχεδόν και το τέλος της χρονιάς. Αδράξαμε ευκαιρίες, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τα δέντρα της περιοχής τους.  Εκμεταλλευτήκαμε όλες τις εποχές και αναζητήσαμε δέντρα που καρποφορούν σε κάθε μια από αυτές, δέντρα που χάνουν τα φύλλα τους, δέντρα που ανθίζουν… Οι πρώτες δραστηριότητες, λοιπόν, είχαν ευκαιριακό χαρακτήρα. Ξεκινώντας από την μπανανιά, η οποία όπως ανακαλύψαμε βρίσκεται παντού στην γειτονιά του νηπιαγωγείου μας, την ροδιά, την ελιά, την αμυγδαλιά… μέχρι που φτάσαμε  στο δάσος!


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά γνώρισαν κάποια δέντρα του τοπικού οικοσυστήματος. Έμαθαν να τα προστατεύουν και να τα αγαπάνε. Κατάλαβαν πόσο πολύτιμο είναι το δάσος για τον πλανήτη μας! 



Συνεργασίες

Με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση». 

Με το ΚΠΕ Πεταλούδων, Ρόδου.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κούρου Γλυκερία, Πεπόνη Μαρία, Μαρινοπούλου Φωτεινή

Στόχος δράσης

Στόχος του προγράμματος είναι ένας! Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να αγαπήσουν τα δασικά οικοσυστήματα του τόπου τους. Μέσα από την αγάπη έρχεται και η προστασία, η αλληλεπίδραση και η κατανόηση της ζωτικής του σημασίας.

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος- Απρίλιος

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας