menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για την κλιματική κρίση… τότε πότε;»

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για την κλιματική κρίση… τότε πότε;»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια είναι στραμμένο σε διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα και μέσα από βιωματικες δράσεις έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων μαθητών μας τόσο στο να κατανοήσουν κάποιο πρόβλημα όσο και να μάθουν να αναζητούν τη λύση του.


Διευθυντής Σχολείου

Κόλλιας Νικόλαος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

  • Από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ξεκίνησαν ένα project στηριγμένο α)στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην ενότητα για τα Κοινωνικά Προβλήματα και β)στη Νέα Ελληνική Γλώσσα στην ενότητα για τον Εθελοντισμό. Προσέγγισαν τις έννοιες «κοινωνικά προβλήματα, ενεργός πολίτης ,εθελοντισμός» ,τις μελέτησαν και αντάλλαξαν ιδέες και σκέψεις.
  • Προβληματίστηκαν ,αφού παρακολούθησαν videos από το youtube με την ακτιβίστρια Greta Tunberg και με εφήβους ακτιβιστές από όλο τον κόσμο ,και διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.
  •  

Αποτελέσματα / επίδραση

  • Επιτραπέζιο παιχνίδι «φιδάκι» με αντίστοιχο θέμα περιβαλλοντικής συνείδησης που διανεμήθηκε  στους μικρούς μαθητές των δύο Νηπιαγωγείων
  • Επιτραπέζιο παιχνίδι “monopoly” που  το χάρισαν στα δύο Δημοτικά
  • Το φυλλάδιο διανεμήθηκε  στα καταστήματα και στους κατοίκους του Κρυονερίου καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
  • Παρουσίαση του προγράμματος σε εκδήλωση του Σχολικού Δικτύου ΣΗ.ΜΑ.Α.Ε.Π.,που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αναβρύτων.
  • Δημιουργία P.P. ,που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου.


Συνεργασίες

  • Συνεργασία με τον Δήμο.Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Διονύσου ,κ. Καλαφατέλη , για το πόσο «πράσινος» είναι ο Δήμος μας και το πόσο ανθεκτικός μπορεί να γίνει απέναντι στην κλιματική κρίση και στα καιρικά φαινόμενα
  • Συνεργασία με εταιρία.Συνάντηση με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας SKAG,τον υπεύθυνο της σχεδίασης και την υπεύθυνη του τμήματος marketing της εταιρίας με σκοπό τη δημιουργία τρίπτυχου φυλλαδίου για «τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας» .
  • Συνεργασία με τοποικά φυτώρια για τη δωρεά 4 μεγάλων δέντρων ,που φυτεψαν οι μαθητές εντός και εκτός αύλειου χώρου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σταυρίνα Στρουμπούλη, ΠΕ02

Στόχος δράσης

Οικολογική συνείδηση-γνώση προβλημάτων Συμμετοχή στη δράση ως υπέρμαχοι υπερασπιστές ενός καλύτερου μέλλοντος Αειφόρος ανάπτυξη Να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να συνεργαστούν με φορείς του Δήμου και εταιριών. Να διαμορφώσουν συνετές στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στη χρήση και την εξοικονόμηση ενέργειας σε ατομικό ,εθνικό και διεθνές επίπεδο

Χρόνος δράσης

9 μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας