menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Το δάσος μας κάηκε...τώρα τι κάνουμε;

Το δάσος μας κάηκε...τώρα τι κάνουμε;
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το Αειφόρο Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας είναι ένα ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο με έντονη κοινωνικοπολιτιστική και περιβαλλοντική δράση. Συμμετέχει ενεργά στα διεθνή δίκτυα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ» καθώς και σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις. Έχει αποσπάσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις και βραβεία σε συνεργατικά προγράμματα και διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με τη σημαία eTwinning School. Απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Safer Internet Day (SID2020), ετικέτα Silver eSafety Label από το European Schoolnet για τις πρακτικές και δράσεις σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια καθώς και Gold και Platinum βραβεία στα EDUCATION LEADERS AWARDS (2020,2021,2022). Υπάρχει άριστη και συνεχής συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με τοπικούς φορείς (Δήμος, Δασαρχείο, Λιμενικό, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Μουσεία). Τα μηνύματά μας διαχέονται μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου, τη σελίδας μας στο facebook και τις δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ.


Διευθυντής Σχολείου

Παρασκευή Μιλούλη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μικροί δημοσιογράφοι του σχολείου μας εν δράσει!

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για τα διεθνή προγράμματα/Δίκτυα "ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ", “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” και της Θεματικής "Περιβάλλον" στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, η ομάδα "Μικροί δημοσιογράφοι",  με τη βοήθεια των γονιών τους, πήραν συνεντεύξεις από το Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, από τον Δασάρχη του Δασαρχείου Λίμνης, από πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Λίμνης & Μαντουδίου καθώς και από εθελοντές και μέλη του ΣΕΔΔΕ.

Και τώρα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, τι γίνεται στον τόπο μας;

Οι μικροί δημοσιογράφοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους και πήραν τις απαντήσεις..

Το εκπληκτικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο:

https://youtu.be/3eGjoShC04U


Αποτελέσματα / επίδραση

Η δράση αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τα παιδιά γιατί συμμετείχαν και έδρασαν τα ίδια στο πλαίσιο της επικοινωνίας και ερευνάς τους. Κατέκτησαν κοινωνικές δεξιότητες και ανακάλυψαν ότι υπάρχει και αυτό το είδος επικοινωνίας που τους επιτρέπει να αντλήσουν γνώση και πληροφόρηση την οποία μπορούν να επεξεργαστούν και να την παρουσιάσουν στην ολομέλεια με το δικό τους τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας και της διευρυμένης συμμετοχής των νηπίων στην τοπική κοινωνία που τα προετοιμάζει και θέτει τις βάσεις να λειτουργούν από αυτήν την ηλικία ως ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον του τόπου τους.

Καλλιεργώντας αυτό το συνεργατικό πνεύμα τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους φορείς προκειμένου να αντλήσουν, μέσου του ρεπορτάζ τους, πληροφορίες για τις συγκεκριμένες ενέργειες και σχεδιασμούς που έχουν γίνει, προκειμένου να προστατευτεί ο τόπος τους από την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, και το πως μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.



Συνεργασίες

  • Γονείς & Κηδεμόνες
  • Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
  • Δασάρχης του Δασαρχείου Λίμνης
  • Πυροσβέστες από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Λίμνης & Μαντουδίου
  • Εθελοντές και μέλη του ΣΕΔΔΕ (Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παρασκευή Μιλούλη, Αυγή Τουλκιαρίδου, Ιωάννα Αγιασοφίτη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Στόχος δράσης

• Τα παιδιά να αποκτήσουν ενεργητικό ρόλο, να εξοικειωθούν με την έρευνα, την αναζήτηση, τη συλλογή και την παρουσίαση πληροφοριών. • Να ενδιαφερθούν και να μάθουν για το περιβάλλον που ζουν και να κατανοήσουν το ρόλο του ανθρώπου σε αυτό. • Να έρθουν σε επαφή και συναλλαγή με τους τοπικούς φορείς και να συνομιλήσουν άμεσα με ανθρώπους ειδικούς, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται . • Να ενημερωθεί, ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινότητα

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Χρόνος δράσης

Μάρτιος 2022

Τόπος Δράσης

Λίμνη Ευβοίας

Δίκτυο

"ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ" “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας