menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Δαμάζοντας τα ακραία περιβάλλοντα

Δαμάζοντας τα ακραία περιβάλλοντα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

6/ΘΕΣΙΟ σχολείο με 93 μαθητές


Διευθυντής Σχολείου

Κασιμάκου Βιολέττα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η ζωή του ανθρώπου σε δύσκολα περιβάλλοντα: Πως ο άνθρωπος προσαρμόστηκε και ζει σε δύσκολες συνθήκες, οι πολιτισμοί αυτών των ανθρώπων , η εξέλιξή τους στο πέρασμα των χρόνων  και η καθημερινότητά τους . Συγκεκριμένες θεματικές ενότητες:

  • Η ζωή στους πόλους
  • Η ζωή στην έρημο
  • Η ζωή στα τροπικά δάση

Αποτελέσματα / επίδραση

Τα αποτελέσματα της έρευνας , εργασίας μας θα δημοσιοποιηθούν με δυο τρόπους:

  1. Η εργασία μας καθώς και φωτογραφικό υλικό από αυτήν θα αναρτηθούν σε πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου ώστε όλη η σχολική κοινότητα να μπορεί να την δει  και
  2. Η εργασία μας θα δημοσιοποιηθεί στο μπλογκ της τάξης και θα δημιουργήσουμε και βίντεο που θα περιέχει εκτός από πληροφορίες και φωτογραφίες  και ήχους σχετικούς με την κάθε περιοχή την οποία μελετήσαμε.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γύφτος Περικλής

Στόχος δράσης

Να ερευνήσουν και να διαπιστώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τις δυσκολίες που κρύβουν διάφορα περιβάλλοντα του πλανήτη μας

Χρόνος δράσης

Με αφόρμηση την 6η ενότητα στο βιβλίο της Γλώσσας ( που θα προηγηθεί χρονικά των αντίστοιχων μαθημάτων της γεωγραφίας) θα γίνει ο προϊδεασμός και η συζήτηση πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι κατοικούν σε ακραία περιβάλλοντα. Με τη βοήθεια περιοδικών και εφημερίδων που τα παιδιά θα αναζητήσουν και θα φέρουν στο σχολείο θα εμβαθύνουμε περισσότερο πάνω σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων . Με την παράδοση των αντίστοιχων μαθημάτων της Γεωγραφίας η συζήτηση και το ενδιαφέρον θα περιστραφεί πάνω σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, ενώ μέσα από τα διαδραστικά βιβλία και το φωτόδεντρο θα παρακολουθήσουμε στην τάξη ότι σχετικό υλικό υπάρχει. Επίσης μέσα από το διαδίκτυο θα δούμε βίντεο από αυτές τις περιοχές παρατηρώντας τη βλάστηση , τα ζώα , τις κατασκευές του ανθρώπου και την καθημερινότητά του σε αυτά τα περιβάλλοντα. Μέσω της ζωγραφικής θα σχεδιάσουμε σπίτια ή ενδυμασίες αυτών των ανθρώπων καθώς και σκηνές από την καθημερινή τους ζωή . Μέσα από το γλωσσικό μάθημα θα γράψουμε κείμενα έκθεσης με τα θετικά και τα αρνητικά της ζωής σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα. Θ γίνει η κατανομή των 3ων επιμέρους θεμάτων και θα δημιουργήσουμε ομάδες εργασίας και έρευνας. Θα δοθούν σαφείς οδηγίες μελέτης και θα ορίσουμε το χρονοπρόγραμμα παρουσίασης της εργασίας , καθώς και τον τρόπο δημοσίευσής του ( αν θα γίνει κολλάζ , βίντεο κλπ)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας