0
Διευθυντής Σχολείου
Ζωή Κουτσουρά
Επικοινωνία με σχολείοmenu
Συνεργατικά Προγράμματα
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια ενός etwinning έργου με τίτλο: "Cultural Heritage in the modern world". Κατά τη διάρκεια του έργου εργαστήκαμε επάνω στην πολιτιστική κληρονομιά των εταίρων (Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Αλβανίας).
Επίσης εργαστήκαμε πάνω στην πολιτιστική κληρονομιά της Αγγλίας και στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Πραγματοποιήσαμε έρευνα και εργαστήρια για τοπικά ή παραδοσιακά φαγητά, δημοτικά τραγούδια, παραδοσιακά παραμύθια, σε κάθε χώρα. Οι μαθητές μας γνώρισαν καλύτερα και βελτίωσαν τις ξένες γλώσσες και τις πολιτιστικές τους δεξιότητες. Έμαθαν να χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία Web 2.0 κατά τη διάρκεια του έργου. Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων εκτός των άλλων ήταν και η δημιουργία συνεργατικών έργων όπως α)το βιβλίο με παραδοσιακά παραμύθια από όλες τις χώρες του προγράμματος εικονογραφημένο και ηχογραφημένο από τους μαθητές, β)τη δημιουργία εικονογραφημένων παραδοσιακών τραγουδιών τα οποία μετέφρασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν οι μαθητές, γ)Δημιουργήσαμε επίσης το ψηφιακό πολυγλωσσικό συνεργατικό λεξικό της ομάδας «Cultural Heritage in the modern world». Επιλέξαμε ένα πλήθος εύχρηστων λέξεων της καθημερινότητας και της συνεργασίας στα πλαίσια του etwinning. Έτσι προέκυψε το ψηφιακό λεξικό μας, δ)δημιουργήσαμε κουίζ-παιχνίδια σε εφαρμογές όπως το Learning Apps για να μπορούν οι μαθητές να ελέγχουν όσα έμαθαν στη διάρκεια του προγράμματος.
Η πολιτιστική κληρονομιά αναγνωρίστηκε από τους μαθητές ως μέσο για την καλλιέργεια της πολιτιστικής ταυτότητας. Κατανόησαν την ανάγκη για προστασία της κοινής μας κληρονομιάς. Αναγνώρισαν ότι η προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας αποτελεί πολύ σημαντικό μέσο για την προσέγγιση των διαφορετικών κοινοτήτων και την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών.
Διάχυση των αποτελεσμάτων
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
Συνεργαστήκαμε στα πλαίσια του etwinning με 8 εκπαιδευτικούς αντίστοιχων σχολείων από έξι διαφορετικές χώρες (Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Αλβανίας).
Σε τοπικό επίπεδο:
Συνεργαστήκαμε με το γραφείο πολιτιστικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας και με τους γονείς των μαθητών.
στο τηλέφωνο 210 –
6898593
ή email [email protected]