menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο Αγριάς

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Crafty pets

Crafty pets
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός» οι μαθητές θα έπρεπε να ξεκινήσουν τη δική τους πρώτη επιχείρηση. Οι συγκεκριμένοι μαθητές κατασκεύασαν παιχνίδια και διάφορα χρηστικά αντικείμενα για κατοικίδια ζώα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και έστησαν έτσι τη δική τους επιχείρηση, Crafty Pets, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μία λύση- πρόταση  για το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος με απόβλητα και επιδεικνύωντας παράλληλα και την αγάπη τους για τα ζώα. 

Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο σχετικά το τι ακριβώς είναι η ομάδα Craftý pets: 

https://www.youtube.com/watch?v=QpFjiAk05w0&t=14s

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές εργάστηκαν δημιουργικά και ομαδικά κατασκευάζοντας τα διάφορα παιχνίδια και αντικείμενα για κατοικίδια ζώα, ορίζοντας το όνομα και το λογότυπο της επιχείρησής τους και δημιουργώντας βίντεο ( μία συνέντευξη και ένα διαφημιστικό σποτάκι). Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δράση συνδέεται με την  ευαισθητοποίηση μαθητών και κοινωνίας σε θέματα οικολογίας και συγκεκριμένα της ανακύκλωσης υλικών που με τον τρόπο αυτό μετατρέπονται σε νέα, χρηστικά αντικείμενα.



Συνεργασίες

Σκοπός ήταν στη συνέχεια οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και μέσω ενός bazaar να πουλήσουν σε μία ενδεικτική τιμή κάποιες κατασκευές, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τη Φιλοζωική Βόλου, η οποία κατά διαστήματα διοργανώνει μπαζάρ με σκοπό την υιοθεσία ζώων και να προσέφεραν συμβολικά κάποια από τα κατασκευασμένα αντικείμενα. Δυστυχώς η πανδημία στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση του συνεργατικού αυτού σχεδίου. 

Προσεχώς κάθε σχολίο από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία , Ελλάδα) θα ετοιμάσει πεντάλεπτες παρουσιάσεις της δικής τους πρώτης  επιχείρησης.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Eιρήνη Καφίδα, Πολυχρονόπουλος Παντελής, Ιωάννης Ανδρέου, Ελένη Μιχαήλ, Σπυρίδων Μηλίνης, Δήμητρα Πολυχρόνη, Αναστασία Σάββα, Τσούγκου Ζαχαρούλα, Φιλίππου Βαρβάρα

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Άρθρα σε newsletter του προγράμματος το οποίο δημοσιεύεται μεταξύ άλλων σε ιστοσελίδα του προγράμματος , άρθρο σε εφημερίδα, διαφήμιση, ιστοσελίδα του σχολείου

Advertisement for " Crafty Pets"

https://e-thessalia.gr/mathites-toy-gymnasioy-agrias-dimioyrgisan-diafimistiko-vinteo-gia-tin-proti-toys-epicheirisi/

https://blogs.sch.gr/gymagria/archives/category/erasmus

https://activecreativeenterprising.eu/newsletter/


Στόχος δράσης

Δημιουργίας της «Πρώτης μου επιχείρησης»

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρόνος δράσης

2 έτη

Τόπος Δράσης

Γυμνάσιο Αγριάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας