menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Breaking the Barriers

Breaking the Barriers
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Tο σχολείο μας είναι 12θέσιο Δημοτικό με 350 μαθητές και 45 εκπ/κούς διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης. Το σχολείο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Ιεράπετρας του νομού Λασιθίου που ανήκει στο Νομό Αγίου Νικολάου της Ανατολικής Κρήτης. Λειτουργεί με 15 τμήματα γενικής παιδείας, τμήμα ειδικής τάξης ένταξης, ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ φιλοξενεί και τμήμα υποδοχής. Έχει στελεχωθεί με βοηθητικό προσωπικό ΕΔΕΑΥ (ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό) για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπ/κές ανάγκες/αναπηρία. Το σχολείο μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης και οι αίθουσες διαθέτουν υπολογιστή και προβολέα με προοπτική διαδραστικού πίνακα. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται: αίθουσα εκδηλώσεων-προβολών με projector, Βιβλιοθήκη , Εργαστήριο Φυσικής - Χημείας με διαδραστικό πίνακα, αίθουσα με δίκτυο Υπολογιστών, φυτώριο, αίθουσα σίτισης - ολοήμερου, τάξη ένταξης, κλειστό γυμναστήριο, άνετο προαύλιο. Όραμα του σχολείου είναι να γίνει ένα "πρότυπο" σύγχρονο σχολείο που θα χρησιμοποιεί νέες μεθόδους, υποδομές και τεχνολογία προς ένα σκοπό: να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, να διαμορφώσουν κριτική στάση και ενεργό συμμετοχή στα κοινά , να κοινωνικοποιηθούν με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου προσπαθούμε να συντηρούμε ένα φιλικό σχολικό περιβάλλον και να εμπλουτίζουμε διαρκώς τα μαθησιακά κίνητρα. Εντάσσουμε στον ετήσιο προγραμματισμό τάξεων προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Κυκλοφοριακής Αγωγής, Πολιτιστικά , τοπικής ιστορίας κ.ά., και επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις, διδακτικές επισκέψεις, εκπ/κά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς. Το σχολείο προτρέπει τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές συνεργασίες μέσα από προγράμματα erasmus+, twinning κλπ. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πρόγραμμα comenius, συμμετέχει συστηματικά σε erasmus+ σχολικές συμπράξεις και e-twinning συνεργασίες. Το σχολείο μας επιχειρεί "άνοιγμα" στην κοινωνία και συνεργασίες με το Σύλλογο Γονέων, τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και άλλους πολιτιστικούς φορείς για την οργάνωση και συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (παιδικό φεστιβάλ Αγίου Νικολάου), δράσεις εθελοντικής προσφοράς (παζάρι αγάπης) , ευαισθητοποίησης σε θέματα πολιτικής προστασίας, αιμοδοσίες


Διευθυντής Σχολείου

ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η πρωτοπόρος επιστήμονας Μαρί Κιουρί ήταν μια παθιασμένη γυναίκα που με ζήλο και ανιδιοτέλεια καταπιανόταν με οτιδήποτε είχε σχέση με τη φυσική και τη χημεία. Στις 10 Δεκεμβρίου 1903 κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά της πάνω στη ραδιενέργεια. Έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Νόμπελ.Το 1911 κέρδισε ακόμη ένα Βραβείο Νόμπελ, αυτή τη φορά στη Χημεία για την ανακάλυψη δύο νέων χημικών στοιχείων, του πολώνιου και του ράδιου. Έγινε ο πρώτος επιστήμονας που κέρδιζε δύο βραβεία Νόμπελ. Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που της παραχωρήθηκε έδρα στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1906.Τελείωσε το λύκειο με εξαιρετικές και αξιοθαύμαστες επιδόσεις. Δεν της επιτράπηκε να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβία επειδή δεχόταν μόνο άρρενες. Η Μαρία βρήκε τη λύση. Παρακολουθούσε μαθήματα στο «Ιπτάμενο Πανεπιστήμιο» στη Βαρσοβία, ένα παράνομο πανεπιστήμιο που πραγματοποιούσε διαλέξεις μυστικά.Ονειρευόταν να σπουδάσει και να πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.Το 1908 έγινε η πρώτη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ τρία χρόνια αργότερα κέρδισε το Νόμπελ Χημείας. Κατά την παραλαβή του βραβείου δεν παρέλειψε να αναφέρει τον αγαπημένο της σύζυγο και την ομαδική δουλειά που έκαναν για την απομόνωση των δύο στοιχείων.Το 1995, η σωρός της μεταφέρθηκε μαζί με εκείνη του Πιερ στο «Πάνθεον» στο Παρίσι. Το μαυσωλείο «Πάνθεον» αποτελεί την τελευταία κατοικία όλων των εξαίρετων ανδρών της Γαλλίας. Είναι η πρώτη γυναίκα που αναπαύεται σε καθαρά «ανδρικό» κοιμητήριο. Η συμβολή της στη φυσική και τη χημεία ήταν αποφασιστική. Το όνομά της δόθηκε σε μονάδα μέτρησης της ραδιενέργειας (Ci) και στο τεχνητό χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 96, το κιούριο.


Στόχος δράσης

Κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά της καθημερινότητας σημαντικών προσωπικοτήτων που συνέβαλαν στην καταπολέμηση της ανισότητας μεταξύ των δυο φύλων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας