menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το “BOOM” του Πολέμου και ο "ΔΡΟΜΟΣ" της Ειρήνης

Το “BOOM” του Πολέμου και ο "ΔΡΟΜΟΣ" της Ειρήνης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το Αειφόρο Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας είναι ένα ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο με έντονη κοινωνικοπολιτιστική και περιβαλλοντική δράση. Συμμετέχει ενεργά στα διεθνή δίκτυα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ» καθώς και σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις. Έχει αποσπάσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις και βραβεία σε συνεργατικά προγράμματα και διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με τη σημαία eTwinning School. Απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Safer Internet Day (SID2020), ετικέτα Silver eSafety Label από το European Schoolnet για τις πρακτικές και δράσεις σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια καθώς και Gold και Platinum βραβεία στα EDUCATION LEADERS AWARDS (2020,2021,2022). Υπάρχει άριστη και συνεχής συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με τοπικούς φορείς (Δήμος, Δασαρχείο, Λιμενικό, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Μουσεία). Τα μηνύματά μας διαχέονται μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου, τη σελίδας μας στο facebook και τις δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ.


Διευθυντής Σχολείου

Παρασκευή Μιλούλη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Παίρνοντας αφόρμηση από το παραμύθι «Η πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο», είδαμε εικόνες πολέμου και ειρήνης στο διαδίκτυο, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε. Τα παιδιά ζωγράφισαν όπως φαντάζονται το “BOOM” του πολέμου σε στυλ Pop Art.

Με τα «χρώματα του πολέμου» έφτιαξαν την πίστα για το ρομποτάκι μας “Happybot”. Μέσα στο «πολεμικό» φόντο τοποθέτησαν εικόνες που απεικονίζουν τη ζωή με ειρήνη δημιουργώντας έτσι  το «ΔΡΟΜΟ»  της Ειρήνης. Τέλος,  προγραμμάτισαν το ρομπότ να τον ακολουθήσει.

Pixel Art: ακολουθώντας τις «εντολές» ενός κώδικα, γέμισαν με χρωματιστά χαρτιά τα πλαστικά ποτηράκια  σε επιτοίχιο πίνακα και δημιούργησαν το σήμα της ειρήνης.


Στόχος δράσης

• Γνωριμία με τα Δεινά του πολέμου και τα Αγαθά της Ειρήνης • Κατανόηση της αξίας της Ειρήνης στη Γη • Απόκτηση κριτικής, αναλυτικής και υπολογιστικής σκέψης και δεξιοτήτων προγραμματισμού • Ενίσχυση δεξιοτήτων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων • Επαφή και γνωριμία με καλλιτέχνες και τα έργα τους • Καλλιέργεια της δημιουργικότητας • Υιοθέτηση σωστών στάσεων και αξιών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας